Främlingen : konvertiten från 1100-talet

Främlingen : konvertiten från 1100-talet är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Stefan Hertmans. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Främlingen : konvertiten från 1100-talet online.

Rsfoodservice.se Främlingen : konvertiten från 1100-talet Image

Det är Europa runt 1070 e.kr. Vidgis är en ung normandisk kvinna. David är jude. Deras kärlek är förbjuden och deras flykt farlig, men till slut når de en liten bergsby där den judiska befolkningen lever i fredlig samvaro med de kristna. Men andrummet varar inte och flykten har bara börjat. Det är oroliga tider och korstågen härjar i södra Europa. En stor här på väg till Jerusalem passerar byn och bränner synagogan där byns judar befinner sig. Efter förödelsen är Vigdis ensam kvar med en bebis. Hon bestämmer sig för att försöka ta sig till Jerusalem för att leta efter sin familj. Det blir en lång och mödosam resa för en ensam kvinna. En flykt, en resa hem vad ett hem nu är. Främlingen är stark kärlekshistoria mellan en kristen flicka och en judisk pojke i en tid av religiösa oroligheter. Intoleransen är på väg att skapa kaos i hela Europa med omnejd samtidigt som människor i sin vardag, både i kristna och muslimska länder, lever sida vid sida i samförstånd. Historien upprepar sig.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 1,42 MB

FILNAMN: Främlingen : konvertiten från 1100-talet.pdf

ISBN: 9789113080697

FÖRFATTARE: Stefan Hertmans

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Bibliotek Mellansjö katalog › Detaljer för: En andra chans ...

Här hittar du populära böcker av författare Stefan Hertmans. Köp böckerna billigt online hos plusbok.se. Vi har den bästa servicen och snabb leverans.

Främlingen : konvertiten från 1100-talet - Pocket Shop

Hce Främlingen : konvertiten från 1100-talet / Hce Mörkare / Hce En annan Alice / Hce En andra chans Livet efter dig ; 3 Hce Rökridå / Hce De sju stjärnornas juvel Första svenska upplaga 2018 Reservera ; Skriv ut ; Lägg till i din minneslista (ta bort) Spara posten . BIBTEX ; RIS ; Fler sökningar ...

RELATERADE BÖCKER