Fröken Julie

Fröken Julie-boken skrevs 2014-09-22 av författaren Strindberg August. Du kan läsa Fröken Julie-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Strindberg August.

Rsfoodservice.se Fröken Julie Image

Fröken Julie [1888] räknas till den moderna litteraturens viktigaste tragedier. Ett klassdrama i naturalistisk stil, där över- resp. underklassens positioner förbyts eller uppgår i varandra. Julie är känd som en av världsdramatikens mest komplexa kvinnogestalter. August Strindberg [1849?1912] är sin egen litteraturhistoria, som en av de mest ryktbara, innovativa och mest produktiva svenskspråkiga författarna någonsin. Internationellt betraktas han som en av de största dramatikerna i modern tid, och ett flertal av hans prosaverk, i olika genrer, räknas till de viktigaste i vår klassiska kanon.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,64 MB

FILNAMN: Fröken Julie.pdf

ISBN: 9789174995350

FÖRFATTARE: Strindberg August

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Analys och tolkning | Fröken Julie - Studienet.se

Fröken Julie: Grevens dotter. Hennes mor uppfostrade henne till att tänka och bete sig som en man, något som inte uppskattas av samtiden. De ständiga motsägelserna har gjort Fröken Julie till en mycket förvirrad person som å ena sidan vet hur hon ska få allt hon vill ha, ...

Fröken Julie på Löfstads slott | SVT Play

Fröken Julie utspelar sig under en midsommarnatt. Julie och Jean dras trots sina olikheter till varandra, framför ögonen på Jeans fästmö Kristin. Men den motvilliga passionen växlar under natten till en förödande psykologisk kamp där övertaget ständigt skiftar.

RELATERADE BÖCKER