Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse

Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Johan Lönnroth. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse online.

Rsfoodservice.se Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse Image

Albin Ström var den svenska arbetarrörelsens Gossen Ruda. Han var drängen, sjömannen, byggnadsarbetaren och fängelsekunden som aldrig kunde underordna sig auktoriteter. Ändå lyckades han bli ordförande i den göteborgska fackföreningsrörelsens samorganisation samt sitta som socialdemokratisk stadsfullmäktige- och riksdagsledamot. Han hade ett eget vänstersocialistiskt parti och en egen tidning i vilken han drev med alla S- och K-märkta pampar samt med borgarbrackorna. Albin Ström representerar det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse. Johan Lönnroth är matematiker och nationalekonom och har skrivit en rad böcker, huvudsakligen om ekonomisk idéhistoria. Han har suttit i Göteborgs kommunstyrelse och i riksdagen och var åren 1999 till 2003 vice ordförande i vänsterpartiet. Detta är den andra och omarbetade upplagan.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 1,71 MB

FILNAMN: Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse.pdf

ISBN: 9789173748438

FÖRFATTARE: Johan Lönnroth

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk ...

Boken heter "Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse" (Korpen). Där står det klart för läsaren att den karismatiske politikern Ström hade mycket gemensamt med Johan Lönnroth själv. Till de gemensamma dragen hör inte minst en utpräglad intellektuell hederlighet och en orubblig vilja till självständighet.

Köp Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk ...

Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse av Johan Lönnroth Häftad , Svenska, 2016-01-28

RELATERADE BÖCKER