Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse

Vill du läsa Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Johan Lönnroth. Att läsa Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse Image

Albin Ström var den svenska arbetarrörelsens Gossen Ruda. Han var drängen, sjömannen, byggnadsarbetaren och fängelsekunden som aldrig kunde underordna sig auktoriteter. Ändå lyckades han bli ordförande i den göteborgska fackföreningsrörelsens samorganisation samt sitta som socialdemokratisk stadsfullmäktige- och riksdagsledamot. Han hade ett eget vänstersocialistiskt parti och en egen tidning i vilken han drev med alla S- och K-märkta pampar samt med borgarbrackorna. Albin Ström representerar det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse. Johan Lönnroth är matematiker och nationalekonom och har skrivit en rad böcker, huvudsakligen om ekonomisk idéhistoria. Han har suttit i Göteborgs kommunstyrelse och i riksdagen och var åren 1999 till 2003 vice ordförande i vänsterpartiet. Detta är den andra och omarbetade upplagan.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,79 MB

FILNAMN: Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse.pdf

ISBN: 9789173748438

FÖRFATTARE: Johan Lönnroth

LADDA NER
LÄSA ONLINE

LIBRIS - Albin Ström och det frihetlig...

Så blev det inte, men det är lätt att se att striden inom vänsterpartiet satt djupa spår i det omfattande författarskap som Lönnroth ägnat sig åt på senare år. Det gäller inte minst den nya boken Jonna och den gränslösa demokratin , men också Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse från 2014 och Den tredje vänstern.

"Jag har alltid sett mig som frihetlig socialist" | ETC ...

Svenska; Logga in; Other languages; English; Suomi; Svenska; Search terms. Start; E-medier & databaser; Bibliotek & öppettider; Kalender; För barn 0-12 år; Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse. av Johan Lönnroth, 1937-(Bok) 2014, Svenska, ... Lz Ström, Albin Ocgd-c: Finns på följande bibliotek.

RELATERADE BÖCKER