Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse

Vill du läsa Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Johan Lönnroth. Att läsa Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse Image

Albin Ström var den svenska arbetarrörelsens Gossen Ruda. Han var drängen, sjömannen, byggnadsarbetaren och fängelsekunden som aldrig kunde underordna sig auktoriteter. Ändå lyckades han bli ordförande i den göteborgska fackföreningsrörelsens samorganisation samt sitta som socialdemokratisk stadsfullmäktige- och riksdagsledamot. Han hade ett eget vänstersocialistiskt parti och en egen tidning i vilken han drev med alla S- och K-märkta pampar samt med borgarbrackorna. Albin Ström representerar det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse. Johan Lönnroth är matematiker och nationalekonom och har skrivit en rad böcker, huvudsakligen om ekonomisk idéhistoria. Han har suttit i Göteborgs kommunstyrelse och i riksdagen och var åren 1999 till 2003 vice ordförande i vänsterpartiet. Detta är den andra och omarbetade upplagan.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,84 MB

FILNAMN: Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse.pdf

ISBN: 9789173748438

FÖRFATTARE: Johan Lönnroth

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse

av Johan Lönnroth Genre: Samhälle & kultur e-Bok Albin Ström var den svenska arbetarrörelsens Gossen Ruda. Han var drängen, sjömannen, by...

Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk ...

Albin Ström och det frihetliga spåret i svensk arbetarrörelse av Johan Lönnroth Häftad , Svenska, 2016-01-28

RELATERADE BÖCKER