Blåögd i Luhya-land

Vill du läsa Blåögd i Luhya-land pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Gunilla Fagerholm. Att läsa Blåögd i Luhya-land online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Blåögd i Luhya-land Image

Bertil och Gunilla beslutar förverkliga sin dröm om ett nytt och bättre liv i ett bättre klimat. De säljer huset, tar med sig hunden och ger sig av, inte till Medelhavet som så många andra utan till Afrika. De slår ner sina bopålar i en lerhydda på en gammal majsåker mitt i Luhya-land i västra Kenya. Från ett bekvämt liv i högvarv, dominerat av tekniska prylar, övergår de till en tillvaro utan el och mestadels utan vatten i en miljö präglad av fattigdom, död och trolldom.Paret känner starkt för de lidande byborna och arbetar intensivt på att på olika sätt förbättra dessas villkor. Det går emellertid inte alls som de väntat sig. Bybefolkningen välkomnar visserligen försöken till hjälp men byns medicinman uttalar besvärjelser över dem och den korrupte hövdingen förklarar dem krig. Läsaren får följa deras liv, dag efter dag, sorger och glädjeämnen, allt skildrat på ett rakt och ärligt sätt. Samtidigt som boken utgör en skildring av ett verkligt och spännande äventyr är den en dokumentär skildring av livet i en luhya-by kring millenniumskiftet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,23 MB

FILNAMN: Blåögd i Luhya-land.pdf

ISBN: 9789163382628

FÖRFATTARE: Gunilla Fagerholm

LADDA NER
LÄSA ONLINE

E-böcker / Memoarer & Biografier

Biblioteket meddelar: För både e-böcker och e-ljudböcker gäller att lånetiden är 28 dagar. När lånetiden är till ända går boken inte längre att läsa/lyssna på. Du kan låna max 3 titlar inom en 28 dagars period.

E-böcker / Memoarer & Biografier - Axiell Media

Blåögd i Luhya-land ljudbok. 105 kr. Bertil och Gunilla beslutar förverkliga sin dröm om ett nytt och bättre liv i ett bättre klimat. De säljer huset, tar med sig hunden och ger sig av, inte till Medelhavet som så många andra utan till Afrika.

RELATERADE BÖCKER