Svenska förintelsevapen

Svenska förintelsevapen-boken skrevs 2011-04-26 av författaren Wilhelm Agrell. Du kan läsa Svenska förintelsevapen-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Wilhelm Agrell.

Rsfoodservice.se Svenska förintelsevapen Image

Utveckling av kemiska och nukleära stridsmedel 1928-70 Svenska förintelsevapen handlar om en del av den svenska efterkrigshistorien som genererat oändliga bortförklaringar och skönmålningar. 1945 inledde svenska försvarsforskare studiet av det nya supervapnet - atombomben - något som snart växte till Sveriges enskilt största militära forskningsprogram. Syftet var inte bara att utveckla kärnvapen utan också alla de anläggningar som krävdes. Även om existensen av ett vapenprogram förnekades blev planerna på svenska kärnvapen en stor inrikespolitisk stridsfråga. Men i det fördolda växte ännu ett vapenprogram fram: kemisternas motsvarighet till fysikernas atombomb. Det handlade om utvecklingsarbetet kring kemiska stridsmedel - komplett med nervgasfabrik, specialammunition och vapenbärare.När de hemligstämplade dokumenten från den här tiden successivt släpptes fria gav det Wilhelm Agrell en unik möjlighet att beskriva de hemliga projektens förlopp, och deras vetenskapliga och tekniska resultat. Här möts civila och militära parter i ett informellt samarbete, men också i konflikter och motstridiga intressen. Och vid sidan av alla säkerhetspolitiska eller historiska aspekter är detta i högsta grad en berättelse värd att berätta. Wilhelm Agrell är docent i historia. Tidigare böcker på Historiska Media är: Fred och fruktan (2000), Svenska förintelsevapen (2002), Venona, spåren från ett underrättelsekrig(2003), Skuggor runt Wallenberg (2006), Stockholm som spioncentral (2006) och Maskerad front (2008).

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,98 MB

FILNAMN: Svenska förintelsevapen.pdf

ISBN: 9789186297459

FÖRFATTARE: Wilhelm Agrell

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Recension: Svenska Förintelsevapen - Skalman.nu Forum

Avslöjandet görs i fredsforskaren Wilhelm Agrells nya bok "Svenska förintelsevapen". Rolf Ekéus har sysslat med kemiska vapen under större delen av sin diplomatiska gärning.

Svenska förintelsevapen utvecklingen av kemiska och ...

Svenska kärnvapenprogrammet under Kalla Kriget En studie av den internationella arena som påverkade uppstartandet och nedläggandet av Sveriges kärnvapenprogram Av: Louise Lindvall Pettersson VT. 13 Handledare: Daniel Silander

RELATERADE BÖCKER