Myten om internet

Myten om internet är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Anders Rydell,Robert Levine,Mariam Kirollos,Lisa Ehlin,Anders R Olsson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Myten om internet online.

Rsfoodservice.se Myten om internet Image

Vilken funktion hade egentligen sociala medier under den arabiska våren? Vilka är den digiala underklassen? Och hur har en handfull teknikföretag i Silicon Valley lyckats sprida ryktet om sig själva som det fria ordet och kunskapens främsta förespråkare När internet ska diskuteras används ofta begrepp som frihet, demokrati och delaktighet. Att internet har haft en otrolig betydelse tvivlar ingen på, men samtidigt finns en mängd löst grundade föreställningar att internet kommer infria alla förhoppningar, en sorts tekno-utopi. Internet är på ett plan öppet och fritt, men lika mycket är det skapat av offentliga regleringar, teknik och affärsintressen. 85 procent av de så kallade stadsnäten ägs av kommunala bolag. Den grundläggande infrastrukturen för nätet i Sverige är alltså i allmän ägo, tvärtemot den gängse bilden att internet drivs av marknadskrafterna. I Myten om internet har såväl svenska som internationella namn samlats för att nyansera bilden av internet, och inte minst blottlägga vilka som har gynnats av de rådande föreställningarna. Bland skribenterna märks egyptiska Mariam Kirollos, aktivist och doktorand, som starkt ifrågasätter hyllningarna av sociala mediers roll i den arabiska våren, och Robert Levine, amerikansk författare och journalist, som utkom med den mycket uppmärksammade boken Free Ride 2011.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,96 MB

FILNAMN: Myten om internet.pdf

ISBN: 9789186815752

FÖRFATTARE: Anders Rydell,Robert Levine,Mariam Kirollos,Lisa Ehlin,Anders R Olsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Myten om internet - Anders Rydell • Robert Levine • Mariam ...

Myten om internet 0.0 0 5 Författare: Anders Rydell, Paul Frigyes, Pelle Snickars, Mariam Kirollos, Helienne Lindvall, Lisa Ehlin, Anders R. Olsson, Robert Levine, Per Strömbäck Finns som e-bok.

Mängder av myter om internet 1 september 2012 kl 15.35 ...

Specialpris: 131 kr, pris: 164 kr. 2012. Danskt band. Finns alltid BOKREA. Köp boken Myten om internet av Anders Rydell, Robert Levine, Mariam Kirollos, Lisa Ehlin ...

RELATERADE BÖCKER