Myten om internet

Myten om internet-boken skrevs 2012-08-15 av författaren Anders Rydell,Robert Levine,Mariam Kirollos,Lisa Ehlin,Anders R Olsson. Du kan läsa Myten om internet-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Anders Rydell,Robert Levine,Mariam Kirollos,Lisa Ehlin,Anders R Olsson.

Rsfoodservice.se Myten om internet Image

Vilken funktion hade egentligen sociala medier under den arabiska våren? Vilka är den digiala underklassen? Och hur har en handfull teknikföretag i Silicon Valley lyckats sprida ryktet om sig själva som det fria ordet och kunskapens främsta förespråkare När internet ska diskuteras används ofta begrepp som frihet, demokrati och delaktighet. Att internet har haft en otrolig betydelse tvivlar ingen på, men samtidigt finns en mängd löst grundade föreställningar att internet kommer infria alla förhoppningar, en sorts tekno-utopi. Internet är på ett plan öppet och fritt, men lika mycket är det skapat av offentliga regleringar, teknik och affärsintressen. 85 procent av de så kallade stadsnäten ägs av kommunala bolag. Den grundläggande infrastrukturen för nätet i Sverige är alltså i allmän ägo, tvärtemot den gängse bilden att internet drivs av marknadskrafterna. I Myten om internet har såväl svenska som internationella namn samlats för att nyansera bilden av internet, och inte minst blottlägga vilka som har gynnats av de rådande föreställningarna. Bland skribenterna märks egyptiska Mariam Kirollos, aktivist och doktorand, som starkt ifrågasätter hyllningarna av sociala mediers roll i den arabiska våren, och Robert Levine, amerikansk författare och journalist, som utkom med den mycket uppmärksammade boken Free Ride 2011.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,75 MB

FILNAMN: Myten om internet.pdf

ISBN: 9789186815752

FÖRFATTARE: Anders Rydell,Robert Levine,Mariam Kirollos,Lisa Ehlin,Anders R Olsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Dags att slå hål på myten om internetporr - M3

Köp Myten om internet. Vilken funktion hade egentligen sociala medier under den arabiska våren? Vilka är den digitala underklassen? Och hur har en handfull ...

12 myter om hur internet fungerar - TechWorld

Dags att slå hål på myten om internetporr. Hur mycket porr finns det egentligen på internet? De populära siffrorna brukar röra sig kring 35 procent, en sensationellt stor andel av all data. Sanningen är dock långt ifrån lika fantasikittlande.

RELATERADE BÖCKER