Skonerten Johan och den dramatiska sista resan

Vill du läsa Skonerten Johan och den dramatiska sista resan pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Lars Wigenius. Att läsa Skonerten Johan och den dramatiska sista resan online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Skonerten Johan och den dramatiska sista resan Image

Året var 1912. Efter en ovanligt stormig resa från Sundsvall närmade sig skonerten Johan av Bergkvara Engelska kanalen på sin resa till Shoreham, ett stycke väster om Dover. Man skrev fredagen den 1 november och halv fyra på eftermiddagen hade det engelska fyrskeppet Galloper siktats och medgett en bra bestämning av positionen. Allt verkade vara i sin ordning men plötsligt gick Johan på grund.Hur kunde det hända och vad hände sedan?Detta och mycket mera kan utläsas av Johans två sista skeppsdagböcker, som omspänner nästan på dagen ett år. Det är inte känt var de två dagböckerna har befunnit sig de senaste nästan nittio åren innan de dök upp på en välgörenhetsmarknad. Med hjälp av dessa skeppsdagböcker har Lars Wigenius skrivit en intressant och informativ historia från skutfartsepokens Skåne.I författarens sällskap följer vi skonerten Johan mot den siata och ödesdigra resan när hon grundstötte vid Goodwin Sands på kvällen den 1 november 1912.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,54 MB

FILNAMN: Skonerten Johan och den dramatiska sista resan.pdf

ISBN: 9789197437929

FÖRFATTARE: Lars Wigenius

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Skonerten Johan och den d... | Lars Wigenius | 132 SEK

Skonerten Johan och den dramatiska sista resan av Lars Wigenius Kartonnage, Svenska, 2002-06-01 145. Köp. Skickas inom 1-3 vardagar. Året var 1912. Efter en ovanligt stormig resa från Sundsvall närmade sig skonerten Johan av Bergkvara Engelska kanalen på sin resa till Shoreham, ett stycke väster om Dover.

Skonerten Johan och den dramatiska sista resan - Lars ...

Skonerten Johan och den dramatiska sista resan. av Lars Wigenius Nyskick. Dekorerat förlagsband. Breakwater Publishing 2002. 510 gram (porto 46 kr med b-post i november 2013). 118 sidor. Illustrerad med fotografier i svartvitt samt dokument och tabeller. Om boken: Året var 1912.

RELATERADE BÖCKER