Vikingatidens Västergarn

Vill du läsa Vikingatidens Västergarn pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Dan Carlsson. Att läsa Vikingatidens Västergarn online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Vikingatidens Västergarn Image

Västergarn med Paviken på Gotland utgör en av öns mest intressanta historiska miljöer. Arkeologiska undersökningar under mer än 40 år har visat på en omfattande verksamhet i området under yngre järnålder - tidig medeltid, där samhället Västergarn med sin vall och sina två kyrkor, varav en är en ruin, indikerar någon form av tätortskaraktär och där hamn- och handelsplatsen vid Paviken har en knytning till Västergarn på ett eller annat sätt. Trots en intensiv arkeologisk verksamhet är det ännu många olösta frågor om områdets utveckling som pockar på svar. Den här boken kan ses som en avstamp för framtida forskning och utgör en översiktlig sammanställning av dagens kunskapsläge.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,73 MB

FILNAMN: Vikingatidens Västergarn.pdf

ISBN: 9789174632637

FÖRFATTARE: Dan Carlsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Vikingatida städer i Norden - Wikipedia

Västergarn med Paviken på Gotland utgör en av öns mest intressanta historiska miljöer. Arkeologiska undersökningar under mer än 40 år har visat på en omfattande verksamhet i området under yngre järnålder - tidig medeltid, där samhället Västergarn med sin vall och sina två kyrkor, varav en är en ruin, indikerar någon form av tätortskaraktär och där hamn- och ...

På Gotland i vikingarnas spår

Dan Carlsson. Vikingatidens Västergarn

RELATERADE BÖCKER