När verkligheten inte stämmer med kartan

När verkligheten inte stämmer med kartan är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Vallström Mikael. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken När verkligheten inte stämmer med kartan online.

Rsfoodservice.se När verkligheten inte stämmer med kartan Image

"Här beskrivs glesbygden och dess befolkning med attityder och önskningar. Forskare som deltagit i det tidigare arbetet har här fortsatt och ger en bas för allsidig kunskap kring hållbarhetsbegrepp och dessas villkor och sammanhang. Här utvidgas hållbarhet med sociala och kulturella frågeställningar utöver de traditionella ekonomiska och ekologiska. Innehållet är relevant och mångsidigt och är en utmärkt bas för bland annat gruppstudier. " Bibliotekstjänst, häfte 15101131, Olov TyrstrupVarför fungerar inte modellerna för hållbar utveckling av den svenska landsbygden? Är brukssamhällen, omstrukturerade industriorter och norrländsk glesbygd den globala ekonomins hopplösa förlorare? Kanske kan vi vända på perspektiven och i stället utgå från de lokala förutsättningarna för ett uthålligt samhällsbygge? Frågorna står i fokus för När verkligheten inte stämmer med kartan. Författarna har mött invånare på några mindre orter som trots motgångar rymmer oväntade möjligheter. I småstaden Söderhamn ifrågasätter en grupp unga vuxna de urbana idealen och talar om downshifting, medan ?bruksandan? i Ljusne kommer till uttryck i en ny typ av kollektiv mobilisering. Och när landsbygdens eldsjälar tar fram en konkret plan för lokalsamhällets omställning omformuleras synen på ekonomi och demokrati till en radikal vision om en framtid som vilar i invånarnas egna händer. Boken visar hur mer långsiktiga mål kan vara möjliga att nå om de bygger på platsernas sociala och kulturella resurser. Budskapet är att det behövs nya utgångspunkter för att komma tillrätta med vår tids kanske mest svårlösta fråga: den om det hållbara samhället.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,19 MB

FILNAMN: När verkligheten inte stämmer med kartan.pdf

ISBN: 9789187675409

FÖRFATTARE: Vallström Mikael

LADDA NER
LÄSA ONLINE

När verkligheten inte stämmer med kartan lokala ...

När kartan inte stämmer med verkligheten! Språkintroduktion Krokslättsgymnasiet Mölndal David Nilsson, utvecklingsledare Britt-Marie Wallhult, samordnare Mirjam Rissanen Hjorth, SYV . lndal.se Språkintroduktion En rörlig och flexibel organisation utifrån systematiskt kvalitetsarbete .

När verkligheten inte stämmer med kartan : lokala ...

När verkligheten inte stämmer med kartan Av FjärranÖsternRedaktionen "Alldeles för många isbjörnar, dom är farliga för oss och dom dör inta alls ut, som klimatförändringsidoiterna påstår att dom skall göra," påstår Inuiterna på en ö i norra Kanada.

RELATERADE BÖCKER