Oremus: katolsk bönbok

Oremus: katolsk bönbok-boken skrevs 2014-09-01 av författaren none. Du kan läsa Oremus: katolsk bönbok-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren none.

Rsfoodservice.se Oremus: katolsk bönbok Image

»Oremus« - Låt oss be!Hur ofta hör vi inte denna uppmaning under den heliga mässan. Mässan är i sig en böneskola, där varje kristen blir inskolad och fostras till att bli en bedjare. Alla former av mänsklig bön passerar revy under mässans gång. Tillbedjan och lovsång, ånger och tacksägelse, förbön och nödrop, jubel och klagosång, ja, att det som ryms i människans hjärta kan bli bön när det bärs fram i mässans offer. Jesu bön blir vår. Tillsammans med honom går vi till Fadern, pådrivna av den helige Andes eld och vind. I gemenskap med hela Kyrkan får vi ta ut den himmelska liturgin i förskott varje gång vi firar mässa. Mer och mer kan vi förvandlas till äta bedjare, när vi låter oss svepas med av liturgins ständigt växlande former av bön. Också utanför mässan behöver vi denna uppmaning till bön - »Oremus«! Som kristna är vi inbjudna till ständig bön. Genom dopet är vi ett tempel för den treenige Guden. Vi får alltid ansluta oss till Sonen som ber i och med oss: Fader vår.« Ur biskop Anders förord till utgåvan Denna nya utgåva (2014) av bönboken »Oremus« innehåller mässans ordning enligt det nu gällande missalet, de av Rom godkända sakramentala formlerna, etc. Boken är utgiven av Veritas Förlag på uppdrag av Katolska Liturgiska Nämnden (KLN).

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,84 MB

FILNAMN: Oremus: katolsk bönbok.pdf

ISBN: 9789187389092

FÖRFATTARE: none

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Katolsk bönbok - Böcker - CDON.COM

Bönbok för katolske kristne" Stockholm 1887. Under 1890-talet översätter pater Benelius hela Nya testamentet (Stockholm 1895) och 1909 utkommer, likaså bearbetad av honom, den l:a uppl. av Oremus, "Katolsk bönbok för den offentliga gudstjänsten och till enskilt bruk" som åtföljs (1912) av den "Lilla Oremus.

Vill du bli katolik? | Katolska kyrkan

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

RELATERADE BÖCKER