Sakralt och profant : om Gunilla Sjögrens konstnärskap

Sakralt och profant : om Gunilla Sjögrens konstnärskap-boken skrevs 2020-04-20 av författaren Gunilla Sjögren. Du kan läsa Sakralt och profant : om Gunilla Sjögrens konstnärskap-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Gunilla Sjögren.

Rsfoodservice.se Sakralt och profant : om Gunilla Sjögrens konstnärskap Image

Vad ögonen ser lär man sig lättare än vad öronen hör skrev skalden Horatius (65 - 08 f. Kr.) Gunilla Sjögren har tagit till sig dessa ord när hon nu i bokform för första gången vill förmedla en del av sin konst till en större krets människor. Utställningar och föredrag kompletteras med alster från ett helt konstnärsliv. Under sin konstutövning har Gunilla Sjögren upplevt händelser som hon beskriver i boken. De har inspirerat henne på olika sätt och bidragit till en levande resa i den sakrala och profana konstens värld. Hon berättar om hur hon skapar kyrkotextilier och formger änglavingar på ett icke-traditionellt sätt. "Rafael har väl inte patent på hur änglar ser ut". Hon beskriver vidare hur hon kom att bli representerad i kung Carl XVI Gustafs konstsamling och hur det gick till när hon fick en personlig hälsning från IKEAs grundare Ingvar Kamprad m.m. Ett favoritområde som hon vårdar ömt kallar hon "Ordbruk och bokstavsskötsel", och skänker munkarna en tacksamhetens tanke för deras bokmåleri. Gunilla Sjögren är född 1941 i Lysekil, men har bott större delen av sitt liv i Göteborg. Hon är bl. a. utbildad på HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) och har ateljéer i Göteborg och på Österlen.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,47 MB

FILNAMN: Sakralt och profant : om Gunilla Sjögrens konstnärskap.pdf

ISBN: 9789198412833

FÖRFATTARE: Gunilla Sjögren

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Att teckna ett liv : om Vera Nilssons konstnärskap ...

Varje torsdagkväll 13 juni - 22 augusti bjuder vi på gratis sommarkonserter för dig som vill njuta av sång, musik och poesi. Här kan du se vilka som gästar sommarens konsertkvällar.

Sakralt och profant : om Gunilla Sjögrens konstnärskap ...

Bokdata - Gunilla Sjögren. Gunilla Sjögren är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska. För tillfället har vi samlat 1 böcker från Gunilla Sjögren i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan: Sakralt och profant : om Gunilla Sjögrens konstnärskap

RELATERADE BÖCKER