Baserad på en sann historia

Baserad på en sann historia-boken skrevs 2016-09-13 av författaren Delphine De Vigan. Du kan läsa Baserad på en sann historia-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Delphine De Vigan.

Rsfoodservice.se Baserad på en sann historia Image

I den här romanen berättar Delphine de Vigan om ett vänskapsförhållande. Huvudpersonen är författare och försöker samla mod och kraft att skriva en andra bok efter att hennes senaste blivit en gigantisk succé. På en fest möter hon L. De två kvinnorna finner varandra och blir snabbt mycket nära vänner. Men är den nya vännen hon släppt in i sin allra innersta krets verkligen den hon utgett sig för att vara?Baserad på en sann historia är en intelligent och spänningstät roman om manipulation och besatthet som bär tydliga drag av psykologisk thriller. Delphine de Vigan har bland annat hämtat inspiration hos sin favoritförfattare Stephen King, men också skrivit in stoff från sitt eget liv och balanserar skickligt på gränsen mellan verklighet och fiktion. Boken tilldelades det prestigefulla Renaudotpriset 2015.DELPHINE DE VIGAN föddes 1966 och är bosatt i Paris. Baserad på en sann historia är den femte romanen av Delphine de Vigan som ges ut av Sekwa i svensk översättning. Den tilldelades bland annat det prestigefulla Renaudotpriset och Goncourt des lycéens 2015. Delphine de Vigan är översatt till mer än 25 språk och ansedd som en av de riktigt stora samtida författarna i Frankrike.'Baserad på en sann historia' av Delphine de Vigan är ett konstrikt vikande av minnet och litteraturen på ett nytt sätt." SVT Kulturnyheterna"Så skickligt skrivet att jag gång på gång undrar vad boken egentligen handlar om. En vänskap, eller en känsla av att själv ha blivit en annan med åren, en som man inte tycker om?" Lotta Olsson, DN"En fängslande berättelse om manipulation i stil med Stephen Kings Misery."Le Figaro"En machiavellisk berättelse med Hitchcockaktig spänning."Télé 7 Jours"Verklighet eller fiktion? I sin nya roman roar sig Delphine de Vigan med att blanda sanning med dikt och slugt placera ut villospår för läsaren." France Dimanche

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,96 MB

FILNAMN: Baserad på en sann historia.pdf

ISBN: 9789187648694

FÖRFATTARE: Delphine De Vigan

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Baserad på en sann historia | Bokdamen - läser och lyssnar

Hon var en sann glädjespridare och hade förmågan att alltid skapa en god och hjärtlig stämning runt sig. Baserad på en sann historia och med läglig premiär inför prisutdelarsäsongen. Under den gamle Marcus Wallenberg och hans bror Jacobs tid fanns en sann eldsjäl i den konstintresserade direktören Göte Engfors.

Hanks gillar drama baserad på verkligheten

Baserad på en sann historia Delphine de Vigan har tidigare skrivit självbiografiskt färgade romaner som t ex de helt fantastiska Dagar utan hunger och Ingenting kan hindra natten . Böckerna har blivit positivt mottagna, bland annat p g a just den självbiografiska aspekten.

RELATERADE BÖCKER