Den visuella texten - Multimodal analys i praktiken

Den visuella texten - Multimodal analys i praktiken är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Anders Björkvall. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Den visuella texten - Multimodal analys i praktiken online.

Rsfoodservice.se Den visuella texten - Multimodal analys i praktiken Image

I dag kräver tolkning och skapande av text inte bara att man kan läsa och skriva. Textens layout är viktig för dess betydelse, och många texter innehåller bilder. Inom skolan framhåller man behovet av utvidgade textbegrepp, och i andra sammanhang säger man att texter är multimodala, det vill säga att de skapar betydelse genom mer än skrift. Den visuella texten introducerar en sådan utvidgad syn på texter. I boken presenteras en modell för analys av visuella texter, alltså texter som innefattar både skrift och bilder. Eftersom modellen bygger på australisk och brittisk forskning, är ett av bokens syften att presentera svenska termer och begrepp. Boken innehåller många exempel från reklam och andra massmedietexter, läroböcker, tecknade serier och olika vardagstexter.Boken riktar sig till språk- och kommunikationsstudenter vid högskolor och universitet och till lärarstuderande. Också forskare, studenter som skriver uppsats och lärare har nytta av bokens svenska terminologi för multimodal analys av text.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,50 MB

FILNAMN: Den visuella texten - Multimodal analys i praktiken.pdf

ISBN: 9789144132747

FÖRFATTARE: Anders Björkvall

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Allt om Anders Björkvall - Böcker, bilder och kuriosa.

Analysmodellen är hämtad från Anders Björkvalls bok om multimodal analys Den visuella texten - Multimodal analys i praktiken (2009) och innebär inventering och sortering av textelement och narrativa verktyg. Jag har lagt betoning på redovisning av Björkvalls modell och en rad kommunikativa serieverktyg.

Den visuella texten - studentlitteratur.se

Den visuella texten : Multimodal analys i praktiken. diva-portal.org. Simple ... Den visuella texten: Multimodal analys i praktiken. Björkvall, Anders . Stockholm University, Faculty of Humanities, Department of Scandinavian Languages. ORCID iD: 0000-0002-6396-4240.

RELATERADE BÖCKER