Öresundsregionen i ett demokratiperspektiv

Vill du läsa Öresundsregionen i ett demokratiperspektiv pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Patrik Hall,Kristian Sjövik,Ylva Stubbergaard. Att läsa Öresundsregionen i ett demokratiperspektiv online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Öresundsregionen i ett demokratiperspektiv Image

I denna bok om visioner och beslutsprocesser i Öresundsregionen ställer sig författarna frågan vad gränsregionala samarbeten innebär i ett demokratiperspektiv. De konstaterar att öresundssamarbetet kännetecknas av svag institutionalisering, vilket gör samarbetets karaktär otydligt och ger en låg grad av politisering. Detta hämmar i sin tur offentliga diskussioner om det gränsregionala samarbetet. Författarna anser att gränsregionala nätverk mellan politiker och högre tjänstemän inte skapar tillräckligt stort utrymme för demokratiskt ansvarsutkrävande, insyn, dialog och deltagande. Öresundsregionen riskerar därför att stagnera i ett elitsamarbete utan aktiva medborgare. Mot denna bakgrund diskuterar författarna i slutet av boken ett antal scenarier kring frågan om det är önskvärt och möjligt att demokratisera det öresundsregionala samarbetet. Boken är lämplig som kursbok vid universitet och högskola för studenter i samhällsvetenskapliga ämnen med intresse för EU, demokrati och regionala frågor. Den är också skriven för politiker och tjänstemän som arbetar med regionala frågor.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,35 MB

FILNAMN: Öresundsregionen i ett demokratiperspektiv.pdf

ISBN: 9789144052199

FÖRFATTARE: Patrik Hall,Kristian Sjövik,Ylva Stubbergaard

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Jesper Falkheimer läser om regionen som kom av sig ...

Pris: 173 kr. e-bok, 2008. Laddas ned direkt. Köp boken Nätverk söker förankring: Öresundsregionen i ett demokratiperspektiv av Patrik Hall, Kristian Sjövik, Ylva Stubbergaard (ISBN 9789144052199) hos Adlibris. Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris

Nätverk söker förankring: Öresundsregionen i ett ...

Öresundsregionen i ett demokratiperspektiv. av Patrik Hall, 1966-Kristian Sjövik Ylva Stubbergaard (E-media, E-bok, PDF) 2008, Svenska, För vuxna I denna bok om visioner och beslutsprocesser i Öresundsregionen ställer sig författarna frågan vad gränsregionala samarbeten innebär i ett demokratiperspektiv.

RELATERADE BÖCKER