Teoretisk problematisering - Tumregler för samhällsvetare och ekonomer

Teoretisk problematisering - Tumregler för samhällsvetare och ekonomer-boken skrevs 2020-01-13 av författaren Niklas Hallberg. Du kan läsa Teoretisk problematisering - Tumregler för samhällsvetare och ekonomer-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Niklas Hallberg.

Rsfoodservice.se Teoretisk problematisering - Tumregler för samhällsvetare och ekonomer Image

Vad är teori och på vilka sätt kan man arbeta med teoretisk problematisering i en uppsats? Den här boken är en introduktion till hur man förhåller sig till teori och problemformulering i uppsatser inom samhällsvetenskap och ekonomi. Inledningsvis ges en introduktion till vad en teori är, och vilken funktion teorier fyller i den vetenskapliga processen. Därefter presenteras olika praktiska metoder eller tumregler för att problematisera teori i syfte att identifiera relevanta eller lämpliga frågeställningar i uppsatser. Tumregler för teoretisk problematisering berörs inom fyra olika områden:*  teoretiska antaganden*  förutsägelser och tillämpningsområden*  praktisk användbarhet*  akademiska ämnesgränser. Teoretisk problematisering riktar sig främst till universitets- och högskoleutbildningar inom samhällsvetenskap och ekonomi och är avsedd att användas på kurser i empirisk metod eller vetenskapsteori.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,22 MB

FILNAMN: Teoretisk problematisering - Tumregler för samhällsvetare och ekonomer.pdf

ISBN: 9789144123677

FÖRFATTARE: Niklas Hallberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Miljövetenskap III - Utbildning - Malmö universitet

Tumregler för barn och vandring? Jag har ännu inga barn men planerar att skaffa inom en snar framtid. Jag har många intressen och tycker om att aktivera mig på olika sätt. Mina barn behöver absolut inte ta efter mig på den punkten, men jag skulle ändå vilja göra ett försök att förmedla min stora kärlek till naturen.

PDF Grundkurs, 20 poäng

Ekonomi för icke-ekonomer ... Teoretisk problematisering - Tumregler för samhällsvetare och ekonomer Niklas Hallberg Häftad. 259. Företagsek.för icke-ekonomer (PAKET) Wolfram Trostek ... för alla fungera både som en lärobok och som handbok, ...

RELATERADE BÖCKER