Teoretisk problematisering - Tumregler för samhällsvetare och ekonomer

Teoretisk problematisering - Tumregler för samhällsvetare och ekonomer är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Niklas Hallberg. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Teoretisk problematisering - Tumregler för samhällsvetare och ekonomer online.

Rsfoodservice.se Teoretisk problematisering - Tumregler för samhällsvetare och ekonomer Image

Vad är teori och på vilka sätt kan man arbeta med teoretisk problematisering i en uppsats? Den här boken är en introduktion till hur man förhåller sig till teori och problemformulering i uppsatser inom samhällsvetenskap och ekonomi. Inledningsvis ges en introduktion till vad en teori är, och vilken funktion teorier fyller i den vetenskapliga processen. Därefter presenteras olika praktiska metoder eller tumregler för att problematisera teori i syfte att identifiera relevanta eller lämpliga frågeställningar i uppsatser. Tumregler för teoretisk problematisering berörs inom fyra olika områden:*  teoretiska antaganden*  förutsägelser och tillämpningsområden*  praktisk användbarhet*  akademiska ämnesgränser. Teoretisk problematisering riktar sig främst till universitets- och högskoleutbildningar inom samhällsvetenskap och ekonomi och är avsedd att användas på kurser i empirisk metod eller vetenskapsteori.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,97 MB

FILNAMN: Teoretisk problematisering - Tumregler för samhällsvetare och ekonomer.pdf

ISBN: 9789144123677

FÖRFATTARE: Niklas Hallberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Teoretisk problematisering - Tumregler för samhällsvetare ...

Tumregler för barn och vandring? Jag har ännu inga barn men planerar att skaffa inom en snar framtid. Jag har många intressen och tycker om att aktivera mig på olika sätt. Mina barn behöver absolut inte ta efter mig på den punkten, men jag skulle ändå vilja göra ett försök att förmedla min stora kärlek till naturen.

Teoretisk problematisering - Lunds universitet

Utredningsmetodik för samhällsvetare och ekonomer Per-Hugo Skärvad, Ulf Lundahl (Häftad) Tipsa en vän 253 kr Tillfälligt slut. Säljs av Adlibris. Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

RELATERADE BÖCKER