Vajlett och Rut

Vajlett och Rut är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Karin Alfredsson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Vajlett och Rut online.

Rsfoodservice.se Vajlett och Rut Image

"Vi har försökt med fri uppfostran. Försökt med sådant som jag har hört att fröken tror på." Det är sant. Vajlett tror inte på aga. Hon vet att det finns föräldrar som tycker att ungarnas nya skolfröken är alltför slapphänt och inte gudfruktig nog. Men hon står på sig.Hon är inte den enda det pratas om. Bytelegrafen går även om andra. Till exempel om den nya postfröken och hennes kortklippta hår. När Vajlett hör vad barnens mödrar sagt om postfröken är hon tacksam att hon stått emot frestelsen att själv ta fram saxen. Ändå har de inte hört allt. Ingen mer än Vajlett och Rut har en aning om känslorna som växer så starkt mellan dem, Gud förbjude...

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,90 MB

FILNAMN: Vajlett och Rut.pdf

ISBN: 9789176299111

FÖRFATTARE: Karin Alfredsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

LIBRIS - Vajlett och Rut

I Vajlett och Rut tecknas ett trovärdigt porträtt av hur situationen för yrkesarbetande kvinnor kunde vara vid den här tiden. Det är självklart att en lärarinna har lägre lön än en lärare och att hon måste flytta ut ur lärarbostaden när en ny magister rekryteras till byskolan är bara ett par exempel.

och dagarna går...: Vajlett och Rut - en roman att minnas

Vajlett och Rut blir snart vänner och mellan dem börjar förbjudna känslor att spira. Men går det att ha hemligheter i Granträskåsen? Karin Alfredssons roman är en spännande och livfull skildring av människorna i en by på 50-talet. Texten är full av dialektala uttryck, färger och dofter.

RELATERADE BÖCKER