Vattenverksamhet : den rättsliga regleringen

Vattenverksamhet : den rättsliga regleringen-boken skrevs 2019-02-06 av författaren Agnes Larfeldt Alvén,Rolf Strömberg. Du kan läsa Vattenverksamhet : den rättsliga regleringen-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Agnes Larfeldt Alvén,Rolf Strömberg.

Rsfoodservice.se Vattenverksamhet : den rättsliga regleringen Image

Vattenrätten har sedan gammalt ansetts vara en tekniskt komplicerad lagstiftning. Genom miljöbalken har de äldre vattenrättsliga bestämmelserna samordnats med de miljörättsliga bestämmelserna, men i många delar återstår det äldre regelverket oförändrat. Detta har resulterat i delvis svåröverblickbara och svårtillämpade regleringar. Till detta kommer EU-rätten, som med tiden har fått en allt större betydelse på området. Sedan miljöbalkens tillkomst 1998 har det saknats en samlad redogörelse för vattenrätten. Denna bok avser att vara en sådan och är tänkt att fungera som ett stöd för den som arbetar praktiskt med vattenrättsliga frågor vid t.ex. tillståndsprövning och tillsyn av vattenverksamhet, men den riktar sig även till den som av andra skäl vill fördjupa sig i det juridiska ramverket. I boken redogörs för rättsläget den 1 januari 2019.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,44 MB

FILNAMN: Vattenverksamhet : den rättsliga regleringen.pdf

ISBN: 9789139017837

FÖRFATTARE: Agnes Larfeldt Alvén,Rolf Strömberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Allt om Agnes Larfeldt Alvén - Böcker, bilder och kuriosa.

Pris: 291 kr. Häftad, 2010. Finns i lager. Köp Finansieringsformers rättsliga reglering av Axel Adlercreutz, Magnus Pfannenstill på Bokus.com.

Vattenverksamhet - Norstedts Juridik

Föreslagna ändringar ska säkerställa att alla tillståndspliktiga vattenverksamheter har tillstånd i överensstämmelse med de miljökrav som ställs i miljöbalken och att de lever upp till de krav som följer av Sveriges EU-rättsliga åtaganden i fråga om vattenkvalitet och påverkan på djur- och växtliv, samtidigt som en fortsatt hög regler- och produktionskapacitet i den svenska ...

RELATERADE BÖCKER