Berlin : en stads historia

Berlin : en stads historia är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Folke Schimanski. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Berlin : en stads historia online.

Rsfoodservice.se Berlin : en stads historia Image

Den första moderna heltäckande boken om Berlins historia från medeltiden till i dag!Det återförenade Berlin, i dag en av Europas mest intressanta storstäder, har ett minst lika spännande förflutet som rymmer mer än bara historien om Berlinmuren och stadens delning efter andra världskriget. I Berlin: En stads historia tar Folke Schimanski läsaren med till gångna sekler och de många dramatiska händelserna som gjort Berlin till en av Europas mest fascinerande metropoler. Med stor inlevelse berättar Folke Schimanski även om ockupationen av Napoleons trupper och de revolutionära händelserna efter första världskriget samt om det gyllene tjugotalets rika kabaré- och kulturliv.Pressröster om boken:»Schimanski [skriver]med schvung och både värme och humor det här är en mycket läsvärd bok.» Arvika Nyheter»Berlin: en stads historia är en "annorlunda" guide till Berlin med sitt rika, lärda, omfattande material om stadens historia från 1100-talet fram till idag. Schimanski känner verkligen sin stad och redogör personligt, med drastisk humor och distans för stadens skiftande öden. Personregister, litteraturlista, årtalsöversikt 1237-2010 avslutar denna verkligen gedigna, välskrivna Berlinbok.» BTJ»En faktatät och vederhäftig grundbok av det här slaget har alla utsikter att stå sig ett bra tag.» Uppsala Nya Tidning»Folke Schimanskis bok om Berlin, en stads historia är en fantastisk skapelse för den reseintresserade... Boken ger en mer djupgående förståelse för staden, dess folk, utseende och utveckling. För resenären som vill ha ut mera av sin resa, vara förberedd och påläst är den här Berlinboken ett måste. En utmärkt grund att stå på innan Berlin intas.« Bloggen Mimmimarie»Allt detta och mycket mer skildras på ett föredömligt sätt i boken. Men så är Schimanski också rätt person att skriva om stadens historia för svenska läsare... Han är en flyhänt skribent som dessutom behärskar Berlins lokala slanguttryck, och han ger många exempel på den spydiga och cyniska humor som är så karaktäristisk för staden.» Tidskriften Populär Historia Författaren Folke Schimanski, född i Berlin, är mångårig medarbetare i tidskriften Populär Historia. Han har skrivit boken Historien om Weimar, Dröm och verklighet i DDR och han har redigerat antologin Kvinnan och revolutionen. Dessutom har han skrivit handboken Media för alla. Han har varit historisk redaktör i Sveriges Radio, medarbetare i tidskriften New Scientist och kulturredaktör för Computer Sweden.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,88 MB

FILNAMN: Berlin : en stads historia.pdf

ISBN: 9789187031045

FÖRFATTARE: Folke Schimanski

LADDA NER
LÄSA ONLINE

50 måsten i Berlin - Vagabond

Berlin är huvudstad i Tyskland och dess folkrikaste stad med 3,7 miljoner invånare (2017). [3] Inräknat förorter har staden omkring 4,6 miljoner invånare (2017). Staden är med sina 892 kvadratkilometer [1] Tysklands största stad även till ytan.. Berlin utgör även en delstat i Tyskland, förbundslandet Berlin. Berlin är genom sitt kulturella och historiska arv en av Europas mest ...

Berlin En stads historia | Bokparet

I Berlin är det lätt att finna spåren efter vissa av 1900-talets mest dramatiska händelser. Många husväggar är fortfarande ärrade av skottsalvor och flera byggnader i nazismens tunga stil finns bevarade. Staden vittnar ännu om Hitlers tolv år vid makten.

RELATERADE BÖCKER