Fursten i nätet

Vill du läsa Fursten i nätet pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Sajma Sarafiloski. Att läsa Fursten i nätet online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Fursten i nätet Image

Sajma med sin familj tvingades fly från Jugoslavien mitt under brinnande krig. I det sönderfallande landet fanns inte plats för dem. Vart skulle de ta vägen som gift sig över religions- och kulturgränser. Även om de själva inte såg sig som tillhörande en religion var omgivningens dom: fiende och förrädare. I Sverige vill de lägga detta bakom sig och bygga en ny framtid. Men Sajma plågas av grubblerier över händelser i sin barndom. Hon tolkar in budskap i allt som händer och känner sig hotad och förföljd. Hon mår inte bra och stämplas som psykiskt sjuk. Egentligen vill hon bara ha klarhet i varför man behandlat henne så illa under hennes uppväxt. När allt är som värst får hon en frist på ett behandlingshem. Minnena av vad hennes mor berättat för henne gör att hon tror sig närma sig sanningen. I den muslimska omgivningen har man sett paralleller mellan Sajmas och profeten Muhammeds liv. Att hon hade kraft att lyfta upp sitt huvud som nyfödd togs som ett bevis på att hon var speciell och kunde bli en symbol för islam och göra religionen stark. Hade hon varit en man skulle det bara vara av godo. Men som kvinna och ovillig symbol för islam blir hon istället ett hot som måste kväsas. Berättelsen är en fortsättning på "Jag, Sajma".

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,39 MB

FILNAMN: Fursten i nätet.pdf

ISBN: 9789189336513

FÖRFATTARE: Sajma Sarafiloski

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Fursten i nätet - writer.alltomstockholm.se

furste, ofta en värdighetstitel för en ej regerande medlem av en kunglig eller kejserlig familj. I Sverige användes tidigare titeln arvfurste, medan tsartidens Ryssland använde titeln storfurste. [6] furste, adelstitel. I vissa länder är en furste i rang placerad närmast efter en hertig.

oktober | 2018 | Teodok

Teater Fursten i nätet - Färgstark musikteater med stor amatörensemble Av: Sajma Sarafilofski Urpremiär 8 nov på Teodok i Kallhäll. Nyskriven musikteater om drömmar och kamp, kärlek och krig, visdom och vansinne. Spelas i Gamla Folkets hus, Blomstervägen 11A, Kallhäll. Torsdagar kl 19, söndagar kl 13 och 17.

RELATERADE BÖCKER