Biblia pauperum nova : ny bibel för de fattiga i anden

Biblia pauperum nova : ny bibel för de fattiga i anden är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Oscar K. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Biblia pauperum nova : ny bibel för de fattiga i anden online.

Rsfoodservice.se Biblia pauperum nova : ny bibel för de fattiga i anden Image

Oscar K., i Sverige mest känd för "Idiot!" och "Lägret", och som i sitt hemland Danmark fått stor uppmärksamhet för sina omskrivningar av några av världslitteraturens största verk som "Brott och straff" och "Don Quijote", har denna gång gjort en nytolkning av Bibeln. Resultatet har blivit en förunderlig och tankeväckande bok för alla åldrar där Oscar K. låter röster från Søren Kierkegaard till Lars Lilholt förena sig med de fyra evangelisterna. Oscar K. (pseudonym för Ole Dalgaard) är utbildad i teologi, filosofi, litteratur och språk vid universitetet i Århus. Han debuterade som författare 1970 med diktsamlingen "By, du min elskede", och arbetade från 1974 vid olika danska teatrar, och mellan 1981 och 1994 inom film- och tv-branschen. Sedan 1994 bor han i Spanien och arbetar heltid som författare. Dorte Karrebæk är utbildad reklamtecknare från Kunsthåndværkerskolen i Köpenhamn. Hon har sedan 1982 bidragit med humoristiska illustrationer till närmare 150 barnböcker på danska, både med egen text och andras. Hon har haft en rad utställningar i Danmark och mottagit flera nationella priser för sina böcker. I "Biblia pauperum nova" har hon överträffat sig själv med sina egensinniga och vindunderligt fabulerande tolkningar av Oscar K.s text.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,80 MB

FILNAMN: Biblia pauperum nova : ny bibel för de fattiga i anden.pdf

ISBN: 9789185311620

FÖRFATTARE: Oscar K

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Jesus, vilken uppståndelse | Aftonbladet

Biblia pauperum nova: ny bibel för de fattiga i anden, den danska författaren Oscar K:s version av Bibeln, sträcker sig från Maria bebådelse till korsfästelse, död, uppståndelse, himmelsfärd och dies irae (Vredens stora dag, det som i kyrkan kallas Domedagen). Däremellan görs valda nedslag i historien om Jesus som här utspelar sig på teatern Biblia Pauperum.

Biblia Pauperum Nova - Tidskriften Evangelium

Namnet Biblia pauperum som betyder De fattigas bibel åsyftar på de "i anden fattiga". På vart och ett av de 40 bladen återges en scen ur Jesu liv. Den börjar med Jungfru Marie bebådelse och slutar med Själarnas kröning. Åtta planscher skildrar Jesu barndom, fem stycken Jesu vuxna liv och de flesta, 26 stycken, skildrar Jesu sista dagar.

RELATERADE BÖCKER