Skogen vi ärvde

Skogen vi ärvde är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Maciej Zaremba. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Skogen vi ärvde online.

Rsfoodservice.se Skogen vi ärvde Image

Maciej Zaremba, som alltid haft en särskild blick för det ursvenska, skildrar det moderna skogsbruket, förvandlingen från skog till virkesåker. Han berättar om den oheliga alliansen mellan skogsbolag och myndigheter, människors fåfängliga kamp mot kalhyggen ända in på knuten, om en jordbruksminister som tycker att äganderätten förklarar allt men framför allt om en rationalitet som inte är rationell. Sen 70-talet har varningarna hörts, i dag ersätts de sista naturskogarna av granplantager. Sverige ömsar landskap. Riksdagen tittar bort. Maciej Zaremba slår larm om vår tids största kulturomvandling. Reportaget om skogen publicerades ursprungligen, med undantag för en nyskriven text om skogsnäringen ur ett rent ekonomiskt perspektiv, i Dagens Nyheter i maj i år. Förord av Torgny Lindgren. »Skogen vi ärvde är årets viktigaste reportageserie som nu också blivit årets viktigaste bok.« (Tommy Hammarström, gästrecensent DN)

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,77 MB

FILNAMN: Skogen vi ärvde.pdf

ISBN: 9789185849987

FÖRFATTARE: Maciej Zaremba

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Skogen vi ärvde - paneldebatt om skogsbruk och ...

Skogen vi ärvde : ett reportage om den svenska skogen / Eva-Lotta Hultén. Hultén, Eva-Lotta, 1972- (författare) ISBN 9173892165 Publicerad: Stockholm : Atlas, 2005 Tillverkad: Falun : Scandbook Svenska 166 s. Bok

Maciej Zaremba | Skogen

Hoppa till huvudinnehåll. tillbaka x. Skog. Fakta om skog. Fantastiska träd; Skogens ekosystemtjänster

RELATERADE BÖCKER