Skogen vi ärvde

Skogen vi ärvde-boken skrevs 2014-02-18 av författaren Maciej Zaremba. Du kan läsa Skogen vi ärvde-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Maciej Zaremba.

Rsfoodservice.se Skogen vi ärvde Image

Maciej Zaremba, som alltid haft en särskild blick för det ursvenska, skildrar det moderna skogsbruket, förvandlingen från skog till virkesåker. Han berättar om den oheliga alliansen mellan skogsbolag och myndigheter, människors fåfängliga kamp mot kalhyggen ända in på knuten, om en jordbruksminister som tycker att äganderätten förklarar allt men framför allt om en rationalitet som inte är rationell. Sen 70-talet har varningarna hörts, i dag ersätts de sista naturskogarna av granplantager. Sverige ömsar landskap. Riksdagen tittar bort. Maciej Zaremba slår larm om vår tids största kulturomvandling. Reportaget om skogen publicerades ursprungligen, med undantag för en nyskriven text om skogsnäringen ur ett rent ekonomiskt perspektiv, i Dagens Nyheter i maj i år. Förord av Torgny Lindgren. »Skogen vi ärvde är årets viktigaste reportageserie som nu också blivit årets viktigaste bok.« (Tommy Hammarström, gästrecensent DN)

INFORMATION

DIMENSIONERA: 1,20 MB

FILNAMN: Skogen vi ärvde.pdf

ISBN: 9789185849987

FÖRFATTARE: Maciej Zaremba

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Jorden vi ärvde - KSLAT NR 6-2012 | Kungl. Skogs- och ...

LRF:s debattartikel om skogsbruket som publicerats av olika tidningar i Sverige de senaste...

Skogen vi ärvde (svenska och polska) - Maciej Zaremba

Det skriver i dag Maciej Zaremba i första delen av sitt reportage om den svenska skogens öde. Den riktiga svenska skogen finns snart inte kvar. Med start i dag visar DN:s Maciej Zaremba på de ­absurda konsekvenserna av en oåterkallelig förändring av kultur­landskapet - hur skogen vi ärvde har blivit en ved­fabrik.

RELATERADE BÖCKER