Kallocain

Vill du läsa Kallocain pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Boye Karin. Att läsa Kallocain online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Kallocain Image

Karin Boye [1900-1941] hör till vår litteraturs mest klassiska och folkkära röster. Att hon blev så folkkär är å ena sidan paradoxalt, eftersom hennes språk i sitt innersta reser uppror mot sin civilisations normer; å andra sidan ter det sig logiskt, eftersom hennes människoideal är ett individuellt uttryck så långt drivet att det uppgår i det kollektivas »träd«. Kallocain är en roman från 1940.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,54 MB

FILNAMN: Kallocain.pdf

ISBN: 9789174995336

FÖRFATTARE: Boye Karin

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Berättarteknik och teman i Kallocain | Boksningsring

Karin Boye - Kallocain och övervakningssamhället · Avsnitt 29 · Tänka mot strömmen 2018 · 29 min. Redan 1940 varnade författaren och poeten Karin Boye för en framtid där allt i våra liv övervakas. I sin dystopiska roman Kallocain skildrar hon hur vi ständigt kommer vara övervakade och kontrollerade av staten.

Kallocain - Karin Boye - Bok | Akademibokhandeln

Kallocain är en av de absolut bästa romaner jag läst. Karin Boye skriver fram en historia där samhällskontrollen når så långt in i människornas skapande av dem själva att den påverkar både val och kärleksrelationer. Ett måste i bokhyllan! En ständigt aktuell berättelse som är svårt att glömma.

RELATERADE BÖCKER