Regeringsformen - - en kommentar

Regeringsformen - - en kommentar-boken skrevs 2019-08-16 av författaren Thomas Bull,Fredrik Sterzel. Du kan läsa Regeringsformen - - en kommentar-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Thomas Bull,Fredrik Sterzel.

Rsfoodservice.se Regeringsformen - - en kommentar Image

Av Sveriges fyra grundlagar är regeringsformen den viktigaste. I den här boken ger författarna  en överblick, identifierar de stora utvecklingstrenderna och går igenom regeringsformens alla kapitel - paragraf för paragraf.  Alla centrala delar av svensk demokratis rättsliga reglering belyses såsom riksdagens ställning, regeringens förhållande till myndigheterna, enskildas rättighetsskydd och domstolarnas ställning och uppgifter. Regeringsformen är en uppdaterad och användarvänlig genomgång av regeringsformens bestämmelser och ger en koncis och komplett bild av grundlagsregleringen av vårt statsskick. Med sin lättillgängliga framställning vänder den sig till studenter inom juridik och samhällsvetenskap, till praktiskt verksamma inom områden som berörs av grundlagen och även till allmänt intresserade läsare.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,64 MB

FILNAMN: Regeringsformen - - en kommentar.pdf

ISBN: 9789144126203

FÖRFATTARE: Thomas Bull,Fredrik Sterzel

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Regeringsformen (1974:152) - Tillämpad lagstiftning ...

Regeringsformen - en kommentar Bull, Thomas, 1965- (författare) Uppsala universitet, Juridiska institutionen Uppsala universitet Humanistisk-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet. Juridiska fakulteten. Juridiska institutionen. (creator_code:org_t) ISBN 978-91-86203-74- Stockholm : SNS förlag, 2010 Svenska 341 s.

Regeringsformen - en kommentar - 2JJ311 - StuDocu

Regeringsformen är en uppdaterad och användarvänlig genomgång av bestämmelserna i vår viktigaste grundlag. Den ger en koncis och komplett bild av grundlagsregleringen av vårt statsskick. Ett introduktionskapitel ger en överblick och identifierar de stora utvecklingstrenderna, varefter författningarna går igenom varje kapitel i regeringsformen paragraf för paragraf.

RELATERADE BÖCKER