Uppåt väggarna : guide till arkitekturen i Örebro

Uppåt väggarna : guide till arkitekturen i Örebro är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Bo Helgesson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Uppåt väggarna : guide till arkitekturen i Örebro online.

Rsfoodservice.se Uppåt väggarna : guide till arkitekturen i Örebro Image

Uppåt väggarna är en lättillgänglig guide och introduktion till arkitekturen i Örebro. Den presenterar sjuttio objekt, varav några bostadsområden och kvarter samt arkitekter och byggnadsstilar. På 50- och 60-talen reste utländska delegationer till Örebro för att studera Rosta och Baronbackarna som goda exempel på socialt byggande och arkitekter utifrån kommer hit för att se på Medborgarhuset, en av modernismens mönsterbyggnader i landet. Fasad kommer av latinets facies som betyder ansikte. Fasaden är byggnadens ansikte och en avgörande del av byggnadens arkitektoniska uttryck. Ansiktena har olika material, kulör och detaljer. Det är dags för örebroarna att stanna upp, se uppåt väggarna och upptäcka stadens många olika ansikten och kroppar (byggnader). Se uppåt väggarna och upptäck staden Örebros många vackra och intressanta byggnader!

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,82 MB

FILNAMN: Uppåt väggarna : guide till arkitekturen i Örebro.pdf

ISBN: 9789185815562

FÖRFATTARE: Bo Helgesson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

net on net örebro | Jämför pris på net on net örebro ...

Guide till arkitekturen i Örebro. Uppåt väggarna är en lättillgänglig guide och introduktion till arkitekturen i Örebro. Den presenterar sjuttio objekt, varav några bostadsområden och kvarter samt arkitekter och byggnadsstilar. I huvudsak tar den upp byggnader som tillkommit efter branden 1854 då trästaden efterträddes av stenstaden.

En guide till Oset och Rynningeviken | Votum Förlag

Uppåt väggarna: guide till arkitekturen i Örebro (Inbunden, 2010) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 5 butiker SPARA på ditt inköp nu!

RELATERADE BÖCKER