Minibok: Kattens kulturhistoria

Minibok: Kattens kulturhistoria är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Mikael Jägerbrand,Wilhelm Aurell. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Minibok: Kattens kulturhistoria online.

Rsfoodservice.se Minibok: Kattens kulturhistoria Image

I den här miniboken får du läsa mer om kattens kulturhistoria.När texten skrevs år 1882 började man få en helt ny syn på husdjuret katten. I det svenska bondesamhället användes katten i hundratals år enbart som ett nyttodjur vars enda syfte var att hålla borta råttor och möss från gårdens grödor. Men i den här e-boken kan du läsa en av de allra första texterna där katten beskrivs som ett gulligt husdjur. Du får också en kort historik, fakta om 1800-talets olika kattraser och några spännande anekdoter.Det här är ett spännande tidsdokument där du får en inblick i hur man år 1882 såg på det här populära husdjuret. Du kan bland annat läsa hur katter är "föraktade" bland befolkningen och hur jägare har rätt att skjuta alla katter de ser.Texten skrevs av författaren Wilhelm Aurell och publicerades ursprungligen år 1882.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,30 MB

FILNAMN: Minibok: Kattens kulturhistoria.pdf

ISBN: 9789187363290

FÖRFATTARE: Mikael Jägerbrand,Wilhelm Aurell

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Minibok: Katten i forntida Egypten (E-bok, 2014) • Se ...

I den här miniboken får du läsa mer om kattens kulturhistoria. När texten skrevs år 1882 började man få en helt ny syn på husdjuret katten. I det svenska bondesamhället användes katten i hundratals år enbart som ett nyttodjur vars enda syfte var att hålla borta råttor och möss från gårdens grödor...

Minibok: Kaffebönans kulturhistoria. Återutgivning av text ...

KATTEN - människans bästa vän Möt katten i både ett konst- och kulturhistoriskt perspektiv i en utställning som sträcker sig över två av museets stora salar. Katten - barnens bästa vän - får en helt egen del med bland annat sagovärldens kända katter. Här finns plats att leka och upptäcka.

RELATERADE BÖCKER