Statens springpojkar

Vill du läsa Statens springpojkar pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Ulf Källström. Att läsa Statens springpojkar online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Statens springpojkar Image

Kommunen finns med oss från vaggan till graven från förskola till äldreboende över bostäder, trafik, skolor och social trygghet. Det är också skatten till kommunen som för många är den största enskilda utgiften. Den 19 september är den officiella valdagen 2010 och då röstar vi på tre olika nivåer, riksdagsval, landsting/regionval och kommunval. I förhållande till den direkta skatt vi betalar och vårt beroende av kommunens service borde kommunvalen vara de viktigaste.I den här boken tänker jag visa att det faktiskt inte är våra kommunpolitiker som bestämmer över närsamhället utan i första hand vår regering, de statliga myndigheterna och EU:s kommission och parlament. Nu kanske någon säger att det är väl självklart att EU och regeringen är viktigare än kommunen. På det svarar jag att våra politiker aldrig redovisar det för oss väljare. Istället gör man sitt bästa för att visa att den kommunala rösten är avgörande för vilken service vi kan få från samhället. Med den utveckling vi nu är mitt i kommer ditt inflytande som väljare i kommunvalen bara att minska. Och du kommer att bli konsument av kommunal service istället för att vara medborgare i en kommunal gemenskap som löser de problem vi har gemensamt. Om du intresserar dig för något annat än din roll som konsument tror jag du kommer att hitta mycket spännande material i den här boken. En jätteintressant bok med ett högaktuellt ämne. Den samlar ihop många små pusselbitar och ger en helhet med kommunen i ett större politiskt sammanhang.Klas Eriksson, journalist Detta är ett mycket angeläget område att diskutera!Folke Johansson, Professor, Kommunal demokrati, Göteborgs UniversitetUlf Källström var informationsdirektör i Göteborgs Stad 1997- 2008 och har bland annat varit producent och reporter på Sveriges Television. Har tidigare skrivit Så sköttes Statsföretag (1971) och Ryttaren av den elektroniska hästen (1986).

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,66 MB

FILNAMN: Statens springpojkar.pdf

ISBN: 9789174650808

FÖRFATTARE: Ulf Källström

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Statens springpojkar: Amazon.de: Ulf Källström ...

EKONOMI. Finansminister Magdalena Andersson (S) öppnar för statligt ägande i krisande storbolag, säger hon i en intervju med Dagens Nyheter. - Det är absolut en fullt möjlig väg att gå, säger hon till tidningen. Hon lägger till att det handlar om ett fåtal större bolag för vilka det kan bli aktuellt. Andersson säger vidare att skattebetalare…

Statens springpojkar - Ulf Källström - häftad ...

Det är samma personer som skjuter och spränger. Vilket brott man väljer beror på vad man vill uppnå. Det berättade polisen på en pressträff på onsdagsmorgonen.

RELATERADE BÖCKER