Resa med rabatt : Om konsten att vara pensionär

Resa med rabatt : Om konsten att vara pensionär-boken skrevs 2010-06-04 av författaren Merete Mazzarella. Du kan läsa Resa med rabatt : Om konsten att vara pensionär-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Merete Mazzarella.

Rsfoodservice.se Resa med rabatt : Om konsten att vara pensionär Image

Var inte kränkt, var glad! Som nybliven pensionär får Merete Mazzarella anledning att återkomma till detta motto mer än en gång. Det kan handla om en filmvisning för äldre - en pensionärsmatiné - som plötsligt ställs in, eller en kindtand som går av. Förargligt - men bit ihop de tänder som finns kvar och var glad!Mazzarella tillhör de stora årskullarna födda strax efter kriget, som i de flesta västeuropeiska länder idag betraktas snarare som ett problem än som en resurs. Vem ska betala?I Resa med rabatt är Merete Mazzarella som alltid högst personlig i sina reflektioner. Hon skriver om sin familj, sina vänner och generationskamrater. Hon betraktar sitt eget åldrande, både roat och oroat. Och hon skriver om hur man under olika perioder sett på ålderdom - ända från de gamla grekerna till dagens ungdomsfixerade mediesamhälle."Man är väl inte gammal vid sextiotre år. Det är man väl inte?" frågar hon sig och visar upp en stilkonst, en humor och associationssnabbhet som gör att läsaren inte kan annat än svara: Nej!Resa med rabatt är en bok för alla åldrar, för vi sitter ju alla i samma båt trots att vissa tagit plats i fören, andra i aktern.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,58 MB

FILNAMN: Resa med rabatt : Om konsten att vara pensionär.pdf

ISBN: 9789143508055

FÖRFATTARE: Merete Mazzarella

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Mazzarella om den svåra konsten att bli pensionär - Dagen ...

Då var hon redan i full fart med att sätta sig in i "konsten att vara pensionär", nu undertitel på hennes nya bok Resa med rabatt. En korrektare undertitel vore Om konsten att gå i pension - det sker formellt först på sidan 160: "Efter att jag har stängt dörren till tjänsterummet för sista gången tar jag ner skylten."

Merete Mazzarella: Resa med rabatt. Om konsten att vara ...

Resa med rabatt: Om konsten att vara pensionär. Merete Mazzarella. Vid 63 års ålder gick Merete Mazzarella i pension från en professorstjänst. I den här muntert melankoliska boken funderar hon över vad detta har inneburit. Hon rör sig ledigt mellan anekdot och samhällsanalys, mellan sina egna associationer och litterära referenser.

RELATERADE BÖCKER