Tomma gator och gula lyktor

Vill du läsa Tomma gator och gula lyktor pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Debora Fogel. Att läsa Tomma gator och gula lyktor online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Tomma gator och gula lyktor Image

Poeten, kritikern och konstvetaren Debora Fogel utvecklade utifrån den modernistiska visuella konsten teorier om litterärt skapande. Dikterna i hennes första bok Togfigurn (Dagfigurer, 1930) utformades som språkliga motsvarigheter till kubism och geometrisk abstraktion, och i förordet deklarerade hon att hon betraktade sina dikter som en ny poetisk stil. I urvalsvolymen Tomma gator och gula lyktor ryms dikter ur hennes båda samlingar Togfigurn och Manekinen (Skyltdockor, 1934). Beila Engelhardt Titelman fortsätter här sitt viktiga arbete med att introducera kvinnliga jiddischspråkiga poeter på svenska. Tillsammans med Sara Mannheimer har hon gjort urvalet, översatt och försett boken med såväl förord som efterord och kommentarer.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,54 MB

FILNAMN: Tomma gator och gula lyktor.pdf

ISBN: 9789172475793

FÖRFATTARE: Debora Fogel

LADDA NER
LÄSA ONLINE

I allas vår gemensamma förskingring - Alba

På Mini-Zoo kan du träffa bland annat getter, grisar, marsvin, kaniner, fåglar och höns. Hos oss får du komma djuren nära. Djurparken har idag över 30 000 besökare per år och det är ett givet besöksmål för både boende och besökare. Fri entré. Öppettider

sara mannheimer | Adlibris

Jag behöver inte tillägga, att båda filmerna är rent mästerliga, omistliga och det ger ytterligare dager åt dem att samtidigt kunna ta del av en nyligen utommen diktsamling som Debora Fogels Tomma gator och gula lyktor, där man läser: Varför gå vidare till en annan kropp med händer och fötter. Solen är en kropp. En het.

RELATERADE BÖCKER