Tomma gator och gula lyktor

Tomma gator och gula lyktor-boken skrevs 2020-02-14 av författaren Debora Fogel. Du kan läsa Tomma gator och gula lyktor-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Debora Fogel.

Rsfoodservice.se Tomma gator och gula lyktor Image

Poeten, kritikern och konstvetaren Debora Fogel utvecklade utifrån den modernistiska visuella konsten teorier om litterärt skapande. Dikterna i hennes första bok Togfigurn (Dagfigurer, 1930) utformades som språkliga motsvarigheter till kubism och geometrisk abstraktion, och i förordet deklarerade hon att hon betraktade sina dikter som en ny poetisk stil. I urvalsvolymen Tomma gator och gula lyktor ryms dikter ur hennes båda samlingar Togfigurn och Manekinen (Skyltdockor, 1934). Beila Engelhardt Titelman fortsätter här sitt viktiga arbete med att introducera kvinnliga jiddischspråkiga poeter på svenska. Tillsammans med Sara Mannheimer har hon gjort urvalet, översatt och försett boken med såväl förord som efterord och kommentarer.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,16 MB

FILNAMN: Tomma gator och gula lyktor.pdf

ISBN: 9789172475793

FÖRFATTARE: Debora Fogel

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Nya vindar - Mats Paulson

Tomma gator och gula lyktor är ett urval från de två första diktsamlingarna, vilka i sin tur var indelade i avsnitt försedda med årsangivelser: Dagfigurer i fyra, med dikter från 1924-1929, och Skyltdockor i tre, från 1930-1933. Den svenska utgåvan innehåller dikter ur samtliga dessa.

Recension: Tomma gator, gula lyktor - Debora Fogel | SvD

Känner du någon som är 10-12 år och gillar att skriva? Då finns det chans att vara med på tre skrivardagar i början av sommarlovet.Få platser för att minska smittspridningen. ... Tomma gator och gula lyktor. Av: Fogel, Devorah. 242220. Vår. Av: Smith, Ali. 242219. I sommar blir det nog bättre. Av: Savonlahti, Sisko. 237599.

RELATERADE BÖCKER