Sagas bok : en trovärdig historia

Sagas bok : en trovärdig historia-boken skrevs 2014-05-28 av författaren Elsie Johansson. Du kan läsa Sagas bok : en trovärdig historia-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Elsie Johansson.

Rsfoodservice.se Sagas bok : en trovärdig historia Image

Den upprivande dagen är den 27 september 1971, i berättelsen kallad Bodelningsdagen. Det är då processen sätts igång, den som för Sagas del kommer att resultera i en invärtes och utvärtes forskningsresa, som längs snåriga stigar och rostiga stickspår småningom ska leda till mycket som aldrig varit väntat.Hennes avlidna mammas fattiga bohag ska den här dagen mätas och vägas och fördelas mellan sju. Saga är den sjunde. Hon är sladdungen, den udda, en främmande fågel som antingen hör till - eller som inte har något där att göra! Innan hon var fjorton fyllda hade hon av outredd anledning blivit flyttad från sin torftiga hemmiljö för att hamna i en överklassfamilj på Östermalm. Där fick hon sin fostran och där kom hon att stanna. Numera är Saga Modig 38 år och framgångsrik journalist på ett veckomagasin. Hennes specialområden är mode och design. Medan delningen i köket har sina turer tar Saga sin tillflykt till kammaren bakom, och det är där som hon plötsligt i en blixtsnabb vision kommer att möta sina egna åldrar. I en gammal avlång spegel i falsk mahognyram och med brunfläckat glas ser hon sig själv som den hon har blivit. Hon ser också den lilla undrande flickungen som hon en gång var, och slutligen, med ömkan, tar hon till hjärtat sitt redan låsta, förskrämda tonårsjag. De tre ögonparen är fyllda av frågor. Gåtorna är många. I familjen Tyst talar man helst om väder och vind, det övriga sopar man som fluglik under mattan. Sagas bok är en vindlande resa. Spännande, rå, lyrisk och tankeväckande. Dess mål är att finna försoning i gåtornas svar.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,66 MB

FILNAMN: Sagas bok : en trovärdig historia.pdf

ISBN: 9789174332520

FÖRFATTARE: Elsie Johansson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

sagas bok | Adlibris

Sagas bok rör sig mellan brutal verklighet och folksagans fantasier. Sju nycklar får Saga i sin hand Sju dörrar öppnas en efter en. Men när resan är över och sagan nått sitt slut vänder livet oväntat blad. Nyskick, inbunden med skyddsomslag, 390 s, Bonniers 2014. Kostnad för frakt tillkommer.

Sagas bok : en trovärdig historia av Elsie Johansson ...

LitteraturMagazinets ljudboksrecension av Sagas bok : en trovärdig historia, Elsie Johansson Ypperlig gestaltning av syskonrivalitet och klassresans mödor Att det är Anna Maria Käll som är uppläsare borgar för att rytm och innehåll framhävs och förstärker läsupplevelsen"

RELATERADE BÖCKER