Friktion

Friktion-boken skrevs 2019-08-07 av författaren Anna Hallberg. Du kan läsa Friktion-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Anna Hallberg.

Rsfoodservice.se Friktion Image

  Anna Hallbergs debut Friktion från 2001 markerar starten starten för ett av de senaste decenniernas mest betydande poetiska författarskap. Här i ny utgåva på N/L:s poesibibliotek, med förord av författaren och litteraturvetaren Gunnar D Hansson."Ett slags dialogisk ordboksmaterialism, läs som det står, rakt på orden, pang på konsonantöverflödet. Varsomhelst i boken. Tolkningsföreträdet är allas." (Ur Gunnar D Hanssons förord.) ANNA HALLBERG är en av Sveriges definierande samtida poeter, bland annat tilldelad Aftonbladets litteraturpris och Nordiska rådets litteraturpris.N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Fem nya böcker per säsong planeras i serien, det vill säga femton om året, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,28 MB

FILNAMN: Friktion.pdf

ISBN: 9789198505573

FÖRFATTARE: Anna Hallberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Friktion (18 Sökträffar) - Företag | hitta.se

friktion. friktion (franska friction 'gnidning', av likabetydande latin friʹctio, av friʹco 'gnida'), motstånd mot glidning mellan två kroppar i kontakt. Den representeras av en kraft, friktionskraften, riktad motsatt glidningen.För att åstadkomma glidning måste en kraft av minst friktionskraftens storlek anbringas på en kropp i glidningens riktning.

Friktionskoefficient - Wikipedia

Friktion uppkommer när två ojämna ytor gnider mot varandra. Genom att ytorna hakar i varandra försvåras rörelsen. Ibland vill vi ha låg friktion, till exempel för att glida snabbt på våra skridskor. Ibland vill vi ha hög friktion, till exempel på vinterskorna så att vi inte halkar, eller när vi startar och bromsar på cykeln.

RELATERADE BÖCKER