Muslimer i Sverige

Muslimer i Sverige-boken skrevs 2018-10-23 av författaren Ann-Sofie Henriksson Hatmi,Abd Al-Hakim Fatehali,Aisha Lundgren Aslla,Sema Ekinci,Tobias Andersson. Du kan läsa Muslimer i Sverige-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Ann-Sofie Henriksson Hatmi,Abd Al-Hakim Fatehali,Aisha Lundgren Aslla,Sema Ekinci,Tobias Andersson.

Rsfoodservice.se Muslimer i Sverige Image

Kan islam bli lika svenskt som midsommar och Lucia eller är muslimer dömda att ständigt förhandla mellan sin religion och sin nationalitet? Hur påverkas identiteten av samhällets fördomar och attityder? I denna antologi reflekterar 18 svenska muslimer kring frågor om identitet och religion. Boken inleds med ett förord av Eli Göndör och avslutas med ett slutord av Göran Larsson. Om redaktören Eli Göndör är fil. dr. i religionshistoria med inriktning mot islamologi och Mellanöstern. Han är senior fellow på tankesmedjan Timbro och forskare vid Segerstedtinstitutet på Göteborgs universitet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,42 MB

FILNAMN: Muslimer i Sverige.pdf

ISBN: 9789177031574

FÖRFATTARE: Ann-Sofie Henriksson Hatmi,Abd Al-Hakim Fatehali,Aisha Lundgren Aslla,Sema Ekinci,Tobias Andersson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

PDF Forskning om diskriminering av muslimer i Sverige

Islam i Sverige och i världen. Majoriteten av världens muslimer bor i Asien, i länder som Pakistan, Bangladesh och Indonesien. Det finns uppskattningsvis drygt 450 000 personer i Sverige som har sina rötter i muslimska länder .

Hur många muslimer finns i Sverige? | Motargument

Sverige: Eddie Råbock, alias Mohamed Omar, har som före detta muslim både insyn och stor kunskap om islam och brukar skriva intressanta och upplysande artiklar om islam på Det Goda Samhället, t.ex. denna: "Eurabien håller på att bli verklighet"

RELATERADE BÖCKER