Sulpicia : dikter om kärlek i antikens Rom

Sulpicia : dikter om kärlek i antikens Rom är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Sulpicia. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Sulpicia : dikter om kärlek i antikens Rom online.

Rsfoodservice.se Sulpicia : dikter om kärlek i antikens Rom Image

Äntligen har kärleken kommit. Det är första meningen i Sulpicias dikter, som beskriver relationen med hennes älskare Cerinthus. I sex innerliga dikter lyckas hon fånga lycka, besvikelse, uppgivenhet och försoning. Sulpicia är den enda kvinnliga romerska poet vars verk har överlevt till i dag. Nu kommer hennes 2000 år gamla lyrik ut i svensk översättning tillsammans med en kort inledning. Boken innehåller också den samtida poeten Catullus berömda femte dikt.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,14 MB

FILNAMN: Sulpicia : dikter om kärlek i antikens Rom.pdf

ISBN: 9789187593581

FÖRFATTARE: Sulpicia

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Sulpicia : dikter om kärlek i antikens Rom - Sulpicia - E ...

Sulpicia : dikter om kärlek i antikens Rom (0 ääntä) 5,90 € Osta E-kirja. Äntligen har kärleken kommit. Det är första meningen i Sulpicias dikter, som beskriver relationen med hennes älskare Cerinthus. I sex innerliga dikter lyckas hon fånga lycka, besvikelse, uppgivenhet och försoning.

Sulpicia : dikter om kärlek i antikens Rom | Mimer bokförlag

Sulpicia var en romersk poet som levde under Augustus regeringstid (31 f.Kr.-14 e.Kr.).. Sulpicia var en del av den romerska överklassen under den (begränsade) kvinnliga emancipation som ägde rum under perioden. Sex dikter finns bevarade som man tror kan ha skrivits av Sulpicia, genom en utgåva från hennes nära vän poeten Tibullus.Det är elegiska kärleksdikter till en man som hon ...

RELATERADE BÖCKER