Arts and Crafts för din trädgård

Arts and Crafts för din trädgård-boken skrevs 2019-04-27 av författaren Rebecca Malmsköld. Du kan läsa Arts and Crafts för din trädgård-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Rebecca Malmsköld.

Rsfoodservice.se Arts and Crafts för din trädgård Image

Arts and Crafts är för många av oss en välkänd stil med vackert mönstrade tapeter och tjusiga möbler. Stilen har även påverkat trädgårdskonsten i hög grad och den typiska Arts and Crafts-trädgården är både formstark och lekfull - här finns plats för hårt tuktade häckar och yviga, färgglada perennrabatter. Kontrasten mellan ordnat och vilt gör trädgården spännande och med ett enkelt och lättskött växtmaterial blir den en given plats att vara på och njuta av i vardagen. Med inspiration från några av Arts and Crafts-rörelsens tongivande personligheter ger den här boken läsaren mängder av idéer att använda i den egna trädgården. Förlag på växter, staket och häckar varvas med konkreta tips kring trädgårdens design och funktion. En vacker och praktisk bok för dig som vill skapa en alldeles egen Arts and Crafts-trädgård! "I boken Arts and Crafts för din trädgård har de konstnärliga trädgårdsmästarna Rebecca Malmsköld och Staffan Eklund ambitiöst tagit tag i nämnda begrepp, tydligt förklarat dess uppkomst, innebörd och karaktärsdrag samt anpassat dess ideal till vad vi kan göra i våra svenska trädgårdar idag. I detta har de lyckats utomordentligt väl! [...] Efter bakgrundskapitlen presenteras några förgrundsgestalter för rörelsen innan karaktärsdragen pedagogiskt gås igenom och det centrala kapitlet om uppbyggnaden av trädgården följer. Boken blir därigenom snillrikt såväl en kulturhistorisk läsebok som en funktionell trädgårdsguide med goda råd samt en flora med botaniska uppgifter om lämpliga plantor. Det är en mycket gedigen och otroligt vacker bok med jättefina foton, stiliga illustrationer, charmiga vinjetter och extra allt. Språket flyter vardagligt på och listor på både trädgårdar att besöka och litteratur att konsultera finns. Maria Tullgren Pearman BTJ-häfte nr 13, 2019."

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,94 MB

FILNAMN: Arts and Crafts för din trädgård.pdf

ISBN: 9789198406023

FÖRFATTARE: Rebecca Malmsköld

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Res med oss på en Arts and Crafts ... - Allt om Trädgård

Arts and crafts i hemmet och trädgården. Inom arts and crafts-rörelsen så är naturen utgångspunkten för allt. Huset ska helst smälta samman med platsen det står på. Materialen ska vara naturliga. Hus, inredning, trädgård och omgivning ska bilda en helhet.

Ordnat och vilt i trädgården - Upsala Nya Tidning

Vad är det annars som är mest utmärkande för en Arts and Craft-trädgård? - Ett överdåd av blommor och välskött in i minsta detalj. Den ska vara genomtänkt, en trädgård fylld av lust ...

RELATERADE BÖCKER