Möten med Dalai Lama : reflektioner om fred, medkänsla, lycka och interkulturell dialog

Vill du läsa Möten med Dalai Lama : reflektioner om fred, medkänsla, lycka och interkulturell dialog pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Katrin Goldstein-Kyaga,Henrik Bohlin,Maria Borgström,Jonna Bornemark,Anders Fjällhed. Att läsa Möten med Dalai Lama : reflektioner om fred, medkänsla, lycka och interkulturell dialog online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Möten med Dalai Lama : reflektioner om fred, medkänsla, lycka och interkulturell dialog Image

Dalai lama är en av vår tids mest älskade och beundrade personer. Hans böcker väcker stort intresse, och när han föreläser runt om i världen samlar han ofta tusentals åhörare. Men vad är det då i hans till synes enkla budskap om fred och lycka som attraherar så många? På vilket sätt skiljer det egentligen sig från tankarna i dagens stora flora av självhjälpslitteratur? Dalai lama har anklagats för att vara homofob, kvinnoförtryckare, nazist och religiöst intolerant. Andra menar att han är en framstående förespråkare för mänskliga rättigheter och demokrati som kämpar för sitt förtryckta folk, tibetanerna. Hur går dessa motsatta bilder ihop? Vad är det Dalai lama har som andra konservativa religiösa ledare saknar? Utifrån det tal om världsfred, människovärde och lycka som Dalai lama höll på Södertörns högskola år 2011 diskuterar här ett antal forskare vid högskolan Dalai lamas filosofi utifrån sina olika forskningsområden inom filosofi, idéhistoria, interkulturell pedagogik, religionsvetenskap, romska studier och migrationsforskning. De beskriver honom i hans roll som buddhist, tibetan, flykting och munk, och skärskådar hans inställning till kvinnan, sexualitet, religiös tolerans och buddhistiska grundbegrepp som lycka och medkänsla. I boken medverkar, förutom Katrin Goldstein-Kyaga, som är även bokens redaktör, forskare som Henrik Bohlin, Maria Borgström, Jonna Bornemark, Anders Fjällhed, Farhad Jahanmahan, Staffan Nilsson, Willy Frändtner och Christina Rodell Olgac.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,81 MB

FILNAMN: Möten med Dalai Lama : reflektioner om fred, medkänsla, lycka och interkulturell dialog.pdf

ISBN: 9789175042664

FÖRFATTARE: Katrin Goldstein-Kyaga,Henrik Bohlin,Maria Borgström,Jonna Bornemark,Anders Fjällhed

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Amazon.it: Möten med Dalai Lama : reflektioner om fred ...

Möten med Dalai Lama reflektioner om fred, medkänsla, lycka och interkulturell dialog : med Dalai Lamas föredrag vid Södertörns högskola 2011. av Katrin Goldstein-Kyaga (Bok) 2014, Svenska, För vuxna Ämne: Buddhism, Indien, Indiska religioner, Religion, Religionshistoria, Biografi, Genealogi, Släktforskning,

Jonna Bornemark - Boktugg.se

Den 12 september kommer Dalai Lama till Malmö Live. Vill man inför detta datum bearbeta något läsvärt kan jag rekommendera en bok som heter Möten med Dalai Lama, utgiven av Dialogos 2014.Det är en antologi där olika författare och forskare skriver med anledning av Dalai Lamas förra besök i Sverige, vilket var 2011.

RELATERADE BÖCKER