Föräldrar, förskola och skola - Om mångfald, makt och möjligheter

Vill du läsa Föräldrar, förskola och skola - Om mångfald, makt och möjligheter pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Anne Harju,Ingegerd Tallberg Broman. Att läsa Föräldrar, förskola och skola - Om mångfald, makt och möjligheter online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Föräldrar, förskola och skola - Om mångfald, makt och möjligheter Image

"Jag var rätt skeptisk till hela dagisverksamheten från början så det var viktigt för mig att inskola. Det jag var rädd för hände aldrig", säger en av de intervjuade papporna medan en av de intervjuade skolledarna i en grundskola framhäver: "Föräldrarna är det viktigaste vi har, och vi har inte föräldrarna". I den här boken belyser författarna föräldrasamverkan, föräldrastöd och förhållande mellan föräldrar och förskola/skola i mångfaldens samhälle utifrån intervju- och observationsstudier, statistik, skönlitteratur, webbsidor, grundutbildningskurser och styrdokument. Författarna framhåller den snabba förändringen i synsätten på föräldrars delaktighet och inflytande och diskuterar det som ett uttryck för styrning mot gemensamt ansvar och delade normer och värden i ett samhälle som präglas av ökad segregation och heterogenitet. De belyser också det förändrade föräldraskapet och hur olika sociala och ekonomiska villkor påverkar föräldrars förhållande till förskola och skola. Bokens författare presenterar egen och andras forskning om inskolning, utvecklingssamtal, föräldrautbildning, föräldrasajter, komplementära skolor och väcker diskussionsfrågor som syftar till att stärka förutsättningarna för en likvärdig och positiv kontakt mellan föräldrar, förskola och skola. Boken riktar sig till lärarstuderande och verksamma lärare samt till alla intresserade av frågor kopplade till barn, elever, föräldrar, förskola och skola.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 8,86 MB

FILNAMN: Föräldrar, förskola och skola - Om mångfald, makt och möjligheter.pdf

ISBN: 9789144079523

FÖRFATTARE: Anne Harju,Ingegerd Tallberg Broman

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Perspektiv på föräldrainflytande | Förskolan

Makt i förskolan Jag fick flera frågor om makt under förskolechatten i torsdags. De svaren och tankarna försöker jag nu samla ihop. Jag börjar med att försöka förklara vad makt är. En av frågorna var om det finns makt i förskolan och vad makten i så fall är, hur den kan karaktäriseras och förstås.

Perspektiv på föräldrainflytande | Förskolan

Get this from a library! Föräldrar, förskola och skola : om mångfald, makt och möjligheter. [Anne Harju; Ingegerd Tallberg Broman;]

RELATERADE BÖCKER