De bokstavstrogna : ett reportage om radikal islam

De bokstavstrogna : ett reportage om radikal islam är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Tina Thunander. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken De bokstavstrogna : ett reportage om radikal islam online.

Rsfoodservice.se De bokstavstrogna : ett reportage om radikal islam Image

"En god skildring av Saudiarabien, Egypten och Turkiet av idag ... Det är ett både kunnigt och flerdimensionellt arbete - om än ett bitvis skrämmande sådant." Värmlands Folkblad "Journalisten Tina Thunander undersöker i De bokstavstrogna hur salafismen ser ut i sitt ursprungsland Saudiarabien, i Egypten, Turkiet och här i Sverige. Hon är en initierad guide som inte har slarvat med researchen. Det är sakligt och välskrivet." DagenIslamiska staten är besegrad och drömmarna om ett kalifat har grusats. Anhängarna bekänner sig till salafismen, den snabbast växande strömningen inom islam. De är ortodoxa och fanatiska, men många strävar inte efter heligt krig utan efter djupare kontakt med sin gud. Saudiarabien är rörelsens vagga, ett samhälle som styrts av religiösa normer men där västerländska levnadsvanor vinner mark. Vad händer om kursen ändras? I Egypten och Turkiet hårdnar motsättningarna mellan sekulära och religiösa krafter. Vilka följder kan det få? Tina Thunander träffar människor i Saudiarabien, Egypten och Turkiet som berättar om religionens roll i deras liv och vändpunkterna efter den arabiska våren. Hon skildrar också de svenska salafisterna. Är rörelsen på frammarsch även här?TINA THUNANDER är journalist vid Sveriges Television i Malmö. Hon har tidigare skrivit en rad böcker, bland dem Doktor Nasser har ingen bil (2014) och Resa i Sharialand (2010). Båda nominerades till Augustpriset.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,92 MB

FILNAMN: De bokstavstrogna : ett reportage om radikal islam.pdf

ISBN: 9789177797067

FÖRFATTARE: Tina Thunander

LADDA NER
LÄSA ONLINE

De bokstavstrogna : ett reportage om radikal islam

Pris: 199 kr. Inbunden, 2019. Finns i lager. Köp Sverigevänner : ett reportage om det svenska nätkriget av Jonathan Lundberg på Bokus.com. Boken har 4 st läsarrecensioner.

‎Lära Från Lärda - En fackbok och en författare: #155 ...

De bokstavstrogna - Ett reportage om radikal islam. Prova Storytel De bokstavstrogna - Ett reportage om radikal islam. 4.5 2 5 Författare: Tina Thunander. Finns som e-bok. Islamiska staten är besegrad och drömmarna om ett kalifat har grusats. Anhängarna bekänner sig till salafismen, den snabbast växande strömningen inom islam.

RELATERADE BÖCKER