Skinn garvning och beredning med traditionella metoder

Vill du läsa Skinn garvning och beredning med traditionella metoder pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Lotta Rahme,Dag Hartman. Att läsa Skinn garvning och beredning med traditionella metoder online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Skinn garvning och beredning med traditionella metoder Image

Hudar och skinn har garvats i många kulturer i tusentals år. När den hantverksmässiga garvningen övergick till att bli en industriell process, försvann mycket av kunskaperna om traditionella garvningsmetoder med naturliga ingridienser. Författaren Lotta Rahme har under många år arbetat med och dokumenterat de traditionella teknikerna. Hennes garveri och ateljé finns i Sigtuna. I mer än 30 år har hon arbetat med och studerat garvning, hållit föreläsningar samt lett många kurser runt om i Norden. Mycket av sina kunskaper har hon inhämtat direkt från inuiter, indianer, samer och ainukvinnor. Traditionellt garvat läder är ett fantastiskt material. Det är motståndskraftigt mot röta när det är blött, men behåller sin styrka, smidighet och böjlighet, i torrt tillstånd. Förutom beskrivningar av garvningsmetodernas historia och kemi, finns recept på hur du själv kan garva dina hudar med bark, rapsolja, tran och alun samt vilka metoder som lämpar sig bäst till hudar från olika djur, alltfrån get till struts och älg. Lotta Rahme har även skrivit en bok om garvning av fiskskinn.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,87 MB

FILNAMN: Skinn garvning och beredning med traditionella metoder.pdf

ISBN: 9789163716850

FÖRFATTARE: Lotta Rahme,Dag Hartman

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Skinn garvning och beredning med traditionella metoder ...

Fiskskinn : garvning och sömnad med traditionella metoder, Lotta Rahme - Inbunden. Finns i lager, 280 kr. ... Skinn garvning och beredning med traditionella metoder av Dag Hartman. Med ett garvat läder menas i allmänhet en hud preparerad så att d ...

Skinn garvning och beredning med traditionella metoder ...

Garvning av djurhudar och skinn är en procedur varigenom hud omvandlas till läder och är en form av konservering som syftar till att göra lädret mjukt och hållbart. Även fiskskinn kan garvas. I inskränkt bemärkelse är garvning en fysikalisk-kemisk process mellan garvämne och hudsubstans. [1] Beredningen utförs av garvare vid ett garveri.

RELATERADE BÖCKER