Triumfbågen i Mogadishu

Triumfbågen i Mogadishu är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Pernilla Ståhl. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Triumfbågen i Mogadishu online.

Rsfoodservice.se Triumfbågen i Mogadishu Image

Att bygga, det är målet, det enda målet, med varje kolonialt krig", utbrast den franske marskalken Hubert Lyautey i slutet av 1800-talet. De europeiska kolonialmakterna lämnade efter sig ett stort urbant arv: de anlade nya städer och gjorde om gamla på flera kontinenter. Spåren av denna urbanisering syns fortfarande idag, på gott och på ont. Vilket tankegods låg till grund för de koloniala städerna? Och hur ser de nu självständiga länderna på detta arv? Med utgångspunkt i fem forna koloniala städer - Kolkata, Tunis, Harare, Swakopmund och Mogadishu - berättar Pernilla Ståhl om det kolonialt byggda. Pernilla Ståhl är skribent och radioproducent, med en akademisk bakgrund som statsvetare. Hon har rest till, och arbetat och bott i, många städer som planerats av kolonialmakter, t ex Mogadishu, Kolkata, Asmara, Tunis, Singapore och Yangon. För svenska läsare har hon i dagspressen introducerat flera böcker om kolonialismens urbana historia.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,92 MB

FILNAMN: Triumfbågen i Mogadishu.pdf

ISBN: 9789188929068

FÖRFATTARE: Pernilla Ståhl

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Triumfbågen i Mogadishu - Täby Bibliotek

Europaparlamentets överläggningar

Över 50 döda efter bombdåd i Mogadishu - Smålandsposten

Triumfbågen i Mogadishu Författare Ståhl, Pernilla Förlag eddy.se ab Utgivningsår 2019 Omfång 132 sidor Bandtyp Häftad Mått 151 x 222 mm Ryggbredd 8 mm Vikt 204 g Språk Svenska Baksidestext Att bygga, det är målet, det enda målet ...

RELATERADE BÖCKER