Solgudens son

Solgudens son-boken skrevs 2013-06-03 av författaren Willi Lang. Du kan läsa Solgudens son-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Willi Lang.

Rsfoodservice.se Solgudens son Image

Prins Faeton av Egypten får en dag av sin mor, drottning Clymene, veta att hans riktiga far inte är kung Merops, som han hittills trott, utan solguden Helios. Varje dag kan Faeton på avstånd se sin far köra solvagnen över himmelen från öster till väster. På natten bor Helios i ett gyllene palats långt borta i jordens östra delar. Faetons kamrater tror honom inte, när han påstår att det är hans far som är solguden Helios. De retar honom och säger att han bara skryter. I sin förtvivlan ber han sin mor om råd och hjälp. Det finns bara en sak för Faeton att göra, anser hon. Han måste söka upp sin far och av honom kräva ett bevis på sin himmelska börd, så att kamraterna är tvungna att tro honom. En tidig morgon ger sig Faeton i väg för att söka efter sin far, solguden Helios.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,31 MB

FILNAMN: Solgudens son.pdf

ISBN: 9789163731242

FÖRFATTARE: Willi Lang

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Solgudens son | Bokhandeln Vidar

Hon fick en son med Julius Caesar och gifte sig med Marcus Antonius. ... "Sanningen är solgudens själ" - som betonade hennes gudomlighet. Djosers möjlighet att använda sig av ett stort antal arbetare var avgörande för pyramidbygget. getty images. Nr. 4: Djoser ...

Synonymer till luffare - Synonymer.se

Re (Amun) Re (alternativt namn Ra) dyrkades som solens gud i den egyptiska mytologin. Om den grekiska solguden Helios föreställdes rida över himlavalvet i en vagn dragen av hästar föreställde sig egypterna sin solgud som en rullande skiva, vilken drogs av en helig skalbagge, Khepri.Khepri omnämns även som den uppgående solens gudom och en av Res uppenbarelseformer.

RELATERADE BÖCKER