Böschliheter i Finnmarka

Vill du läsa Böschliheter i Finnmarka pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Nils Carlsson. Att läsa Böschliheter i Finnmarka online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Böschliheter i Finnmarka Image

Nils Carlsson har bott i finnmarken i hela sitt långa liv. Den här boken berör Hälsingland neröver St. Kopparberget och området söder om Siljan där karlarna om vintern drog iväg till Säfsen för att köra järn och malm och på somrarna utföra "herrarbeten". Boken berör även södra Värmland, Säfsen och Ljusnarsberg med området kring de stora Hörkensjöarna och Nya Kopparberget. Det handlar om finnar, dalkarlar och Patronernas kamp med järnet. Det handlar också om finnarnas liv och leverne i skogen med jakt och fiske och deras hopplösa kamp mot överheten där kolningen oftast fick finnarna på fall. Några legendariska finnar beskrivs med det berättas även om profiler av okänd ursprung, som verkat i finnmarken. Man får också ta del av berättarens många personliga upplevelser. Tidsperioden är 1500-1950-talet. Boken är rikt illustrerad med bilder från förr och nu.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,35 MB

FILNAMN: Böschliheter i Finnmarka.pdf

ISBN: 9789163316883

FÖRFATTARE: Nils Carlsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Böschliheter i Finnmarka - Livros na Amazon Brasil ...

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

I industrins tjänst : berättelser om livet vid ASEA ABB i ...

Böschliheter i Finnmarka av Nils Carlsson inbunden, 2007, Svenska, ISBN 9789163316883. Nils Carlsson har bott i finnmarken i hela sitt långa liv. Den här boken berör Hälsingland neröver St. Kopparberget och området söder om Siljan där karlarna om vintern drog iväg ...

RELATERADE BÖCKER