Leklust i förskolan : främja lekens egenvärde

Leklust i förskolan : främja lekens egenvärde är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Maria Øksnes,Einar Sundsdal. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Leklust i förskolan : främja lekens egenvärde online.

Rsfoodservice.se Leklust i förskolan : främja lekens egenvärde Image

Leken har en central betydelse i förskolan och för barnets välbefinnande, men hur ger du som pedagog möjlighet till fri och spontan lek?Boken Leklust i förskolan - främja lekens egenvärde utgår från barnets rätt till lek, som också behandlas i barnkonventionens artikel 31. Boken lyfter fram värdet av lek för dess egen skull och inte som ett medel för lärande eller utveckling. Att barn leker råder det inget tvivel om, därmed är leken i sig ett viktigt kunskapsområde för alla som arbetar med barn.Boken går igenom teorier och forskning och skapar medvetenhet om lekens betydelse. Budskapet är att vi vuxna måste stödja den och våga vara tillsammans med barnen på ett lekfullt sätt. Här finns även praktiska idéer om din roll som lekberikare.Genom bättre förståelse läggs grunden för professionell trygghet i vardagens lek tillsammans med barnen - en trygghet som vilar på förståelse av lekens egenvärde och som handlar om glädje, nöje och leklust.Leklust i förskolan vänder sig främst till yrkesverksamma i förskolan det vill säga förskollärare, barnskötare, förskolechefer och dagbarnvårdare samt till studerande vid förskollärarutbildningen.Om författarnaMaria Øksnes är förskollärare, fil. dr i pedagogik och biträdande professor i pedagogik vid Institutionen för lärarutbildning, NTNU, Trondheim.Einar Sundsdal är pedagog, fil. dr i pedagogik och biträdande professor i pedagogik vid Institutionen för utbildning och livslångt lärande, NTNU, Trondheim.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,70 MB

FILNAMN: Leklust i förskolan : främja lekens egenvärde.pdf

ISBN: 9789177410072

FÖRFATTARE: Maria Øksnes,Einar Sundsdal

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Leklust i förskolan - ny bok om att främja lekens egenvärde

Allt om författaren Maria Øksnes. Populära böcker av Maria Øksnes är Leklust i förskolan : främja lekens egenvärde, Lekens flertydighet : om barns lek i en institutionaliserad barndom och Motstånd.

Leklust i förskolan : främja lekens egenvärde - Maria ...

2018-apr-24 - Leklust i förskolan - ny bok om att främja lekens egenvärde. 2018-apr-24 - Leklust i förskolan - ny bok om att främja lekens egenvärde. Stay safe and healthy. Please practice hand-washing and social distancing, and check out our resources for adapting to these times.

RELATERADE BÖCKER