Grunden den heliga

Grunden den heliga-boken skrevs 2016-11-09 av författaren Annie Dillard. Du kan läsa Grunden den heliga-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Annie Dillard.

Rsfoodservice.se Grunden den heliga Image

I mitten av 1970-talet slår sig författaren Annie Dillard ned i ett hus vid Stillahavskusten, ensam med en katt, en spindel och ett stort fönster med utsikt mot havet. Under sina två år vid Pugetsundet ställer hon sig frågor om tid, verklighet, offerdöd och Guds vilja. I Grunden den heliga skriver hon om en mal som förtärs av en ljuslåga, en sjuårig flicka som brännskadas i en flygolycka, ett dop på en strand, klippiga berg och salta hav. Resultatet är en lysande essä om livets skönhet och grymhet.  Annie Dillard (f. 1945) debuterade med diktsamlingen Tickets for a Prayer Wheel 1974 och fick ett omedelbart genombrott året därpå med sin Pulitzerprisbelönade första prosabok, Pilgrim at Tinker Creek. Dillard framstår som en modern naturfilosof, en Henry David Thoreau för vår tid. Tillsammans med Joan Didion representerar hon amerikansk nonfiction när den är som mest enastående. ellerströms har tidigare gett ut Dillards Att lära en sten att tala. Expeditioner och möten (2015).

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,83 MB

FILNAMN: Grunden den heliga.pdf

ISBN: 9789172474475

FÖRFATTARE: Annie Dillard

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Grunden den heliga | ellerströms förlag

Grunden den heliga av Dillard, Annie: I mitten av 1970-talet slår sig författaren Annie Dillard ned i ett hus vid Stillahavskusten, ensam med en katt, en spindel och ett stort fönster med utsikt mot havet. Under sina två år vid Pugetsundet ställer hon sig frågor om tid, verklighet, offerdöd och Guds vilja. I Grunden den heliga skriver hon om en mal som förtärs av en ljuslåga, en ...

Den heliga Anden - Svenska kyrkan

Grunden den heliga, Annie Dillard, översättning Niclas Nilsson, ellerströms Det krävs mod för att tänka annorlunda, för att tänka nytt. Vi berömmer oss ofta om att vara toleranta, men så fort något avviker är vi snabba att fördöma.

RELATERADE BÖCKER