Smart : vad vetenskapen säger om intelligens

Smart : vad vetenskapen säger om intelligens är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Maria Gunther. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Smart : vad vetenskapen säger om intelligens online.

Rsfoodservice.se Smart : vad vetenskapen säger om intelligens Image

Vad är intelligens? Den som har hög IQ mår också bättre, lever längre och har andra fördelar i livet, visar forskning. IQ-test är det bästa mått vi har för att mäta intelligens. Ändå vet vi mycket lite om vad intelligens egentligen är. Forskningsområdet är fullt av polariserande frågor om människovärde, kön, ras, arv och miljö. Där finns även en mörk historia av rashygien och diskriminering, och även forskningsfusk. Hur hanterar vi kontroversiella forskningsresultat? Och vad mäter egentligen ett antagningsprov till Mensa? Maria Gunther är vetenskapsredaktör på Dagens Nyheter och doktor i partikelfysik. Hon var också tidigare medlem i Mensa. Nu ger hon sig in i detta infekterade forskningsområde för att hitta svar på de mest angelägna frågorna.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,90 MB

FILNAMN: Smart : vad vetenskapen säger om intelligens.pdf

ISBN: 9789100179571

FÖRFATTARE: Maria Gunther

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Smart : Vad vetenskapen säger om intelligens

Vad innebär det att ha ett högt IQ? Vetenskapsjournalisten och doktorn i partikelfysik, Maria Gunther, gästar Nyhetsmorgon och pratar om sin nya bok "Smart: Vad vetenskapen säger om intelligens". Hon har även med sig ett IQ-test som programledarna får testa i studion.

Gunther maria - smart - vad vetenskapen säger om ...

Boken heter "Smart - Vad vetenskapen säger om intelligens" och gäst är författaren Maria Gunther. Maria Gunther i Lära Från Lärda IQ och intelligens är ett omtalat och många …

RELATERADE BÖCKER