Ombord på Vasa

Ombord på Vasa är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Lars Widding. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Ombord på Vasa online.

Rsfoodservice.se Ombord på Vasa Image

Lars Widding har i denna bok skildrat det gamla krigsskeppet Vasa. Hur arkeologerna söker igenom skeppet och snubblar över hemligheter från 1600-talet. En förlorad värld växer fram. Lars Widding föddes 1924 och dog 1994. Han var en av Sveriges mest lästa och produktiva författare under 1900-talet. Dramatisering av historiska händelser var hans specialitet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,45 MB

FILNAMN: Ombord på Vasa.pdf

ISBN: 9788711756010

FÖRFATTARE: Lars Widding

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Sjukdomar ombord på Vasa

Sakta sjönk Vasa ned på botten. Det dröjde 333 år innan hon såg dagens ljus igen. 1961 bärgades Vasa och idag finns hon i eget museum. Vilka fanns ombord? Idag tror vi att det fanns ungefär 150 människor ombord. I gamla dokument (= papper) berättas att kvinnor och barn också var med. De skulle följa med ett stycke på resan.

Falu Gruva - koppar ombord på skeppet Vasa - YouTube

Vasa hann bara segla lite drygt en kilometer innan en kastvind fick henne att välta och sjunka i Stockholms ström. Livet ombord hann aldrig komma igång, men hur hade det varit att tillbringa månader i sträck, fast tillsammans med närmare 450 andra på ett krigsskepp på 1620-talet?

RELATERADE BÖCKER