Monetärdemokrati : Humanitetens ekonomi

Monetärdemokrati : Humanitetens ekonomi är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Anders Silverfall. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Monetärdemokrati : Humanitetens ekonomi online.

Rsfoodservice.se Monetärdemokrati : Humanitetens ekonomi Image

Pengar är bara siffror på en datorskärm. Den högsta siffran är oändligheten. Varför lider hela världen av penningbrist, trots att det finns oändligt mycket pengar? Det låter ju som rena galenskapen. Svaret är att metoden för penningtillverkning inte har utvecklats sedan 900-talet och sker då som nu genom principen lån mot ränta via världens central- och affärsbanker. Vi leker med tanken att när den första hundralappen skapas, skapas den som ett lån mot ränta. Till lånet kopplas en räntedel som också ska betalas. Med vad? Nya lån är enda möjligheten. Upprepas detta miljarder gånger får vi dagens värld där den ena ekonomiska krisen avlöser den andra, eftersom det är en matematisk omöjlighet att betala tillbaka samtliga lån mot ränta i sin helhet. Räntepengarna existerar ju inte. Detta är det inte många som förstår. Resultatet är en hård värld där människor måste erövra varandras pengar för att överleva och där det alltid finns en förlorare som går under. Detta kan inte kallas en human världsordning. Monetärdemokrati - Humanitetens ekonomi reder ut vad som skulle hända om mänskligheten började tillverka pengar genom principen gåva istället och därmed undvek den inbyggda brist på pengar som lån mot ränta oundvikligen skapar. Fram träder ett humant samhälle utan penningbrist, en monetärdemokrati. Konsekvenserna av detta genomtränger allt. Privatpersoner, företag, myndigheter, regering och riksdag omdefinieras och återuppstår i en ny skepnad som ekonomiskt oberoende. Penningflödena styrs in i ett kretslopp och återanvänds. EU får en ny roll som den första monetärdemokratiska unionen, vilket är en permanent lösning på Europas återkommande ekonomiska kriser. Nya länder som inför monetärdemokrati kan smidigt anslutas till den nya unionen, som därmed har potential att omsluta hela världen i en enda stor monetärdemokrati där hela mänskligheten har fri tillgång till hela planetens samlade varor och tjänster.Och det hela är egentligen barnsligt enkelt. Om det saknas pengar är det ju bara att tillverka mera, fast enligt de monetärdemokratiska principerna. Hur är detta möjligt?

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,52 MB

FILNAMN: Monetärdemokrati : Humanitetens ekonomi.pdf

ISBN: 9789177732907

FÖRFATTARE: Anders Silverfall

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Monetärdemokrati - Omdömen från några läsare

MONETÄRDEMOKRATI - Humanitetens ekonomi av Anders Silverfall (2017) Pia Hellertz - december 2017 Jag har läst en bok om framtidens ekonomi, den framtid där vi börjat bygga "paradiset på jorden". Det är en framtid där det inte längre finns några monetära begränsningar.

Monetärdemokrati : Humanitetens ekonomi - Anders ...

Top pictures of Bokus Ekonomi Images. Welcome: Bokus Ekonomi From 2020 Browse bokus ekonomi images or see related: ekonomistyrning bokus. Homepage. Popular Posts. Ekonomistyrning bokus. Vuokraa vespa helsinki. örebro närke. Street talvikengät. Anna drakenberg. Grand beach resort. Wiwnwin. Admatic.

RELATERADE BÖCKER