Jag har skrivit mina sånger : en bok om Hasse ""Kvinnaböske"" Andersson

Vill du läsa Jag har skrivit mina sånger : en bok om Hasse ""Kvinnaböske"" Andersson pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Hasse ""Kvinnaböske"" Andersson,Michael Nystås. Att läsa Jag har skrivit mina sånger : en bok om Hasse ""Kvinnaböske"" Andersson online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Jag har skrivit mina sånger : en bok om Hasse

Hasse "Kvinnaböske" Andersson tillhör en tradition av väldigt breda underhållare, som egentligen inte finns längre. Musiker, skådespelare, revyartist, programledare, manusförfattare, showarrangör och entreprenör är bara några av alla de titlar han skulle kunna trycka på sitt visitkort. Bonnarock och "skåntry" har varit Hasse Anderssons främsta kännemärken under hans vid det här laget närmare fyrtio år långa karriär. Med sånger som "Änglahund", "Höstens sista blomma", "Vinterepos" och "Septemberkväll" har han för alltid skrivit in sig i svenska folkets hjärtan. Låtar som "Berit" och "Stora vita hus" har gett röst åt samhällets marginaliserade grupper. Nu berättar Hasse för första gången i bokform om sitt rika artistliv. Han öppnar dörren till sin lyckliga barndom i Malmö och delar med sig av dråpliga minnen av hans tid som rockidol, den kortlivade brottarkarriären och de första stapplande stegen som ung musiker. Hasse pratar om sin vänskap med Alf Robertson, Östen Warnerbring, Gösta Linderholm, Kal P Dal och många fler av de största svenska artisterna genom tiderna. Han berättar om hur han turnerat med Kikki, haft Carola som förband och petats från Gröna Lund av Herreys. Vi får veta allt om tillkomsten av Hasses många älskade sånger och skivor, och får en bred bild av honom som person, sångare, låtskrivare, revyskådespelare, och inte minst entreprenör - Hasse drev i många år nöjestemplen Hasses Lada i Båstad och Valsverket i Degerfors. På 80-talet var han programledare i tv med miljontals tittare. Han väjer inte för de motgångar han gått igenom. Hasse avslöjar vad som egentligen hände när han drabbades av en uppmärksammad kollaps 1984. Han berättar öppenhjärtigt om sina sjukdomar, om miljonförlusterna i Valsverket i Degerfors och sin kamp för att få bygga nytt hus i sitt älskade Bjäreland. Medförfattaren Michael Nystås har en bakgrund som journalist och skrev under många år krönikor om dansbandsmusik i Aftonbladet. Till vardags är han kommunikatör på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Hasse Andersson var och är en av hans största idoler.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,83 MB

FILNAMN: Jag har skrivit mina sånger : en bok om Hasse ""Kvinnaböske"" Andersson.pdf

ISBN: 9789198092127

FÖRFATTARE: Hasse ""Kvinnaböske"" Andersson,Michael Nystås

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Allt om Hasse "Kvinnaböske" Andersson - Böcker, bilder och ...

Jag har skrivit mina sånger är en CD-box med Hasse Andersson och Kvinnaböske Band, utgiven i mitten av 2013. [1]Låtlista. 1. Jag har skrivit mina sånger; 2. Skomagare-Anton; 3. Tankar om natten; 4. Minnet av dig; 5. En liden vit kanin

Om Hasse

Den första november är Hasse "Kvinnaböske" Andersson både aktuell med biografin "Jag har skrivit mina sånger, en bok om Hasse "Kvinnaböske" Andersson" och trippel-CD:n "Jag har skrivit mina sånger… och lite till". Det är drygt 30 år sedan Hasse "Kvinnaböske" Andersson startade sin karriärsom artist, musiker, yrkesmusiker och låtskrivare.

RELATERADE BÖCKER