Norrbarn : Norrland i 1900-talets svenskspråkiga barn- och ungdomslitteratur

Vill du läsa Norrbarn : Norrland i 1900-talets svenskspråkiga barn- och ungdomslitteratur pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Gerda Helena Lindskog. Att läsa Norrbarn : Norrland i 1900-talets svenskspråkiga barn- och ungdomslitteratur online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Norrbarn : Norrland i 1900-talets svenskspråkiga barn- och ungdomslitteratur Image

"Norrbarn" är en bibliografi över 470 barn- och ungdoms böcker som publicerades på svenska under det expansiva 1900-talet. Böckerna handlar om människor, djur och natur i den geografiskt avgränsade men mångskiftande och fler språkiga miljö som kallas Norrland.--- Tanken är att bibliografin ska kunna användas både av en intresserad allmänhet och av studerande på olika nivåer. Titlar na är kronologiskt ordnade så att den som vill skaffa sig en överblick över utgivningen under ett eller flera decennier, ska kunna läsa annotationerna i följd och därvid få en känsla av vad som händer under perioden. Bibliografin är också avsedd att användas i olik a sorters under visning. Den vill inspirera till forskning om barn- och ungdomslitteraturen och om bilden av Norrland. Och varför inte också till nya skönlitterära verk för barn och ung domar?Gerda Helena Lindskog är i grunden bibliotekarie, men även skönlitterär författare. Hon har varit ordförande i dåvarande Norrländska författarsällskapet, landstingets litteraturkonsulent i Norrbotten och föreståndare för Östersjöns författar- och översättarcentrum i Visby. Hennes senaste böcker är Snölandets fattiga ungdom till hjälp : om kvinnor och män kring Norrbottens arbetsstugor för barn 1903-1933 (2010) och Vid svenskhetens nordliga utposter : om bilden av samer na i svensk barn- och ungdomslitteratur under 1900-talet (2005).

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,16 MB

FILNAMN: Norrbarn : Norrland i 1900-talets svenskspråkiga barn- och ungdomslitteratur.pdf

ISBN: 9789173271974

FÖRFATTARE: Gerda Helena Lindskog

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Att skriva barn- och ungdomslitteratur - Helene Ehriander ...

Här söker du efter böcker och andra medier. Du kan också söka efter bibliotek, evenemang och övrig information om Stockholms stadsbibliotek.

Motiv i skönlitteraturen, Ungdomslitteratur - Sök ...

Norrbarn : Norrland i 1900-talets svenskspråkiga barn- och ungdomslitteratur. Thoth tarotlek. Lösningsboken till Matematik för ingenjörer. Bambi. DAGENSINTEGRATION.SE.

RELATERADE BÖCKER