Köp dig fri! Om design, överlevnad och konsumtion

Köp dig fri! Om design, överlevnad och konsumtion är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Ingrid Sommar,Susanne Helgeson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Köp dig fri! Om design, överlevnad och konsumtion online.

Rsfoodservice.se Köp dig fri! Om design, överlevnad och konsumtion Image

Saker är viktiga, spelar en roll i allas våra liv. För rättvisan i världen och för möjligheterna att leva långsiktigt i den. Vi ska inte och kan inte sluta tillverka och köpa saker. Däremot är det hög tid att börja bry oss om skillnaden mellan bra saker vars tillkomst och karaktär vi kan stå för och dåliga saker som bara är skräp. De gamla, en gång förträffliga, stridsropen om skönhet för alla och slit och släng har förvandlats till usla deviser som sjukt billigt och köp och släng. Nya fungerande föreställningar behövs om vad god konsumtion och bra design kan tänkas vara i dagens globala värld. Och de behövs NU. Det handlar då inte främst om att shoppa mindre, följa ett visst stilmässigt ideal eller att all tillverkning måste ske i Sverige. Utan om etik, transparens och debatt. Om att vi återigen måste börja efterfråga och värdera kvalitet. Med Köp dig fri! menas förstås inte heller att slippa undan från ansvar, utan raka motsatsen. Att vara beredd att betala det fulla priset för etiskt juste konsumtion.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,99 MB

FILNAMN: Köp dig fri! Om design, överlevnad och konsumtion.pdf

ISBN: 9789178433506

FÖRFATTARE: Ingrid Sommar,Susanne Helgeson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Köp dig fri! Om design, överlevnad och konsumtion - Böcker ...

Köp dig fri! : om design, överlevnad och konsumtion / Ingrid Sommar, Susanne Helgeson. Sommar, Ingrid, 1945- (författare) Helgeson, Susanne, 1964- (författare) ISBN 9789178433506 Publicerad: Malmö : Arena, 2012 Tillverkad: Värnamo/Mölnlycke : Elanders Fälth & Hässler

Köp dig fri! Om design, överlevnad och konsumtion - Böcker ...

Köp dig fri! - en bok om design, överlevnad och konsumtion. SUSANNE HELGESON är journalist och författare med design som huvudämne som i skrivande stund har en halvtidstjänst på Designfakulteten, KTH. Med ekonomi i grunden och med ett förflutet i marknadsföringsbranschen var hon redaktör på Form Designtidskriften mellan 1998 och 2007.

RELATERADE BÖCKER