Papper - en mänsklig historia

Vill du läsa Papper - en mänsklig historia pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Per Jerkeman. Att läsa Papper - en mänsklig historia online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Papper - en mänsklig historia Image

Papper är i hög grad en mänsklig historia papper spelar en roll i alla kulturer och alla språk har ett ord för papper. Här i västerlandet följer papperet människan alltifrån inträdet till utträdet ur denna värld. Som mycket annat uppfanns papperet i Kina och landet är idag världens största producent av papper. Att papper finns i böcker, tidningar och tidskrifter, liksom i hygienartiklar, hushållspapper och annat. Samtidigt är papper ett anonymt material som vi omger oss med och brukar utan att tänka på saken. Papper är oftast billigt, men det får ett helt annat pris om Rembrandt eller Picasso skriver sitt namn på det. För att inte tala om när Riksbanken låter trycka sedlar på det. I denna volym får läsaren följa med på en kulturhistorisk resa i en mångfacetterad värld. Vår ciceron tillika författare vet mer om papper än de flesta. Välformulerat, tvärvetenskapligt och engagerat berättar han om papperets och pappersprodukternas historia. Boken är rikt illustrerad. Per Jerkeman är ingenjör och har under 40 år arbetat inom pappersindustrin som forskare, produktutvecklare och konsult. I boken ger han prov på breda kunskaper också inom humaniora, därtill på ett njutbart språk.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,73 MB

FILNAMN: Papper - en mänsklig historia.pdf

ISBN: 9789173313810

FÖRFATTARE: Per Jerkeman

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Papper - en mänsklig historia - Jerkeman, Per

En mänsklig historia 1994 Följ film Följer film Sluta följ Lista 0 Följ Följer Sluta följ 0 Dela Drama Komedi Fantasy Storbritannien 122 MIN Engelska Gaeliska Synopsis En man måste lära sig vad mod innebär genom fyra livstider som levs i olika århundraden.

Papperets historia - Wikipedia

Valmets industriella historia går 220 år tillbaka i tiden Valmet Corporations historia går så långt tillbaka i tiden som till 1750-talet. Det var då som ett litet rederi grundades i fortet Viapori på öarna utanför Helsingfors. I början av 1900-talet kom rederiet att ägas av finska staten och blev en del av Valmet.

RELATERADE BÖCKER