Decamerone

Decamerone är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Giovanni Boccaccio. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Decamerone online.

Rsfoodservice.se Decamerone Image

Tio adliga ungdomar flyr den dödsmärkta staden Florens, som drabbats av pesten. I en villa på landsbygden fördriver de tiden med lek, dans och musik. Varje eftermiddag berättar de historier, vilkas tema bestämsav dagens "drottning" eller "kung". Utmärkande för berättelserna är skildringen av kärlek och erotik som en naturkraft, som människan inte kan styra. Giovanni Boccaccio (1313-1375) var italienare, föddes i Paris och dog i Certaldo. 1327 sändes Boccaccio till Neapel för att läras upp till köpman, som sin far, men efterhand fick han lov att studera, först kyrkorätt och sedan litteratur. Boccaccio har med Decamerone blivit känd som den italienska novellens upphovsman. Titeln betyder tio dagar och anspelar på den ramberättelse som omger samlingens 100 noveller. I denna volym ingår två versioner av Decamerone. Volym 1-3 är den fullständiga, så som Decamerone gavs ut från början 1353. Volym 4 är en reviderad version från 1958, innehållande ett urval av några av Decamerones berättelser.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,40 MB

FILNAMN: Decamerone.pdf

ISBN: 9789100167929

FÖRFATTARE: Giovanni Boccaccio

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Giovanni Boccaccio och den realistiska novellen

EXTRAINSATTA FÖRESTÄLLNINGAR efter publiksuccé hösten 2017! Tre nya chanser att se Kvinnornas Decamerone: 8, 10 och 11 februari kl 19.00. Pjäsen utspelar sig i Sovjet på 60-talet och handlar om åtta kvinnor som hamnar i karantän på en kvinnoklinik. För att fördriva tiden berättar de historier för varandra. Om första kärleken, otrohet, våldtäkter.

Giovanni Boccaccio och den realistiska novellen

Sex, pengar och makt. I Giovanni Bocca­ccios "Decamerone" berättas hundra sköna och humoristiska och varma historier.

RELATERADE BÖCKER