Decamerone

Decamerone är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Giovanni Boccaccio. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Decamerone online.

Rsfoodservice.se Decamerone Image

Tio adliga ungdomar flyr den dödsmärkta staden Florens, som drabbats av pesten. I en villa på landsbygden fördriver de tiden med lek, dans och musik. Varje eftermiddag berättar de historier, vilkas tema bestämsav dagens "drottning" eller "kung". Utmärkande för berättelserna är skildringen av kärlek och erotik som en naturkraft, som människan inte kan styra. Giovanni Boccaccio (1313-1375) var italienare, föddes i Paris och dog i Certaldo. 1327 sändes Boccaccio till Neapel för att läras upp till köpman, som sin far, men efterhand fick han lov att studera, först kyrkorätt och sedan litteratur. Boccaccio har med Decamerone blivit känd som den italienska novellens upphovsman. Titeln betyder tio dagar och anspelar på den ramberättelse som omger samlingens 100 noveller. I denna volym ingår två versioner av Decamerone. Volym 1-3 är den fullständiga, så som Decamerone gavs ut från början 1353. Volym 4 är en reviderad version från 1958, innehållande ett urval av några av Decamerones berättelser.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,47 MB

FILNAMN: Decamerone.pdf

ISBN: 9789100167929

FÖRFATTARE: Giovanni Boccaccio

LADDA NER
LÄSA ONLINE

En renässans för "Decamerone" - DN.SE

The Decameron (/ d ɪ ˈ k æ m ər ə n /; Italian: Decameron [deˈkaːmeron, dekameˈrɔn, -ˈron] or Decamerone [dekameˈroːne]), subtitled Prince Galehaut (Old Italian: Prencipe Galeotto [ˈprentʃipe ɡaleˈɔtto, ˈprɛn-]) and sometimes nicknamed l'Umana commedia ("the Human comedy"), is a collection of novellas by the 14th-century Italian author Giovanni Boccaccio (1313-1375).

Matildas läshörna: Decamerone

Decamerone är ett verk som skrevs av Giovanni Boccaccio under 1300-talet i Italiens Florens. Decamerone är Boccaccios mest kända verk och anses av många vara novellskrivingens födelse. För det är vad verket är; en novellsamling sammanbunden av en inte allt för betydelsefull ramberättelse.

RELATERADE BÖCKER